Videohyllan

Alla inlägg under oktober 2017

Av D - 10 oktober 2017 18:51

Originaltitel: Cult of Chucky
Regissör:
Don Mancini
Utgivningsår:
2017
Längd:
91 min

 

Nica (från "Curse of Chucky") har blivit placerad på ett mentalsjukhus. Hon anses av domstolen vara mentalt sjuk och fått diagnosen schizofreni. Polisen skyller henne för alla mord och anser att hennes prat om "Chucky" bara är något hon hittat på för att skydda sig själv. Vi möter hennes doktor som tar många genvägar och använder sig av inte helt tillåtna metoder för att bota sina patienter. Han har placerat Nica på en inte allt för strikt avdelning och fokuset ligger på gruppterapi. Tillsammans med en grupp av mentalt sjuka patienter försöker dom komma över sina problem - med hjälp av en docka.


Yes! Hör ni dom små tassande fotstegen? Chucky är tillbaka! Jag kan absolut inte få nog av Chucky! Jag älskar honom. Filmen får högsta betyg av mig - precis som dom andra filmerna om den söta rödhåriga pojken. Handlingen är bra och intressant. Det händer saker hela tiden vilket gör att man inte hinner tröttna på filmen. Den bjuder på stämningsfull musik, bra skådespelare och en del ganska råa, blodiga scener! En helt perfekt rulle helt enkelt!



Av D - 9 oktober 2017 10:25

Originaltitel: Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales
Regissör:
Joachim Rönning & Espen Sandberg
Utgivningsår:
2017
Längd:
129 min

 

Kapten Jack Sparrow är återigen jagad av sin gamla nemesis, den skräckinjagande Kapten Salazar. Salazar tänker förgöra varenda pirat på haven och Kapten Jacks enda hopp om överlevnad är att försöka hitta Poseidons mytomspunna treudd, en kraftfull klenod som ger ägaren total kontroll över haven. Även Will Turner och Elizabeth Swanns son Henry samt astronomen Carina Smyth är ute efter treudden. Tillsammans kastar dom sig in i ett riktigt tungt äventyr!


Gnistan finns kvar trots att detta är den femte Pirates-film. Johnny Depp är lika snygg som alltid och gör sin roll som den roliga Katen Sparrow suveränt. Filmen är faktiskt skitbra och handlingen är till och med djup och vacker. Jag blev faktiskt rörd. Efteråt kom jag på att jag knappt minns dom andra Pirates-filmerna, så jag ska nog ta mig en titt från början och köra på. Jag minns iallafall att jag tyckte om filmerna, så nu kör vi!



Av D - 7 oktober 2017 21:11

Originaltitel: Barbie - Video game hero
Regissör:
Conrad Helten & Ezekiel Norton
Utgivningsår:
2017
Längd:
72 min

 

När Barbie som genom magi plötsligt hamnar i sitt favoritvideospel upptäcker hon till sin glädje att hon förvandlats till en rolig rullskridskoåkare. I spelet träffar hon den söta, molnformade Cutie och rullskridskoprinsessan Bella. Tillsammans upptäcker dom snart att en elak emoji försöker ta över spelet. Allteftersom de tar sig igenom de olika nivåerna tvingas Barbie förlita sig på sin otroliga spelskicklighet och kreativa förmåga för att kunna rädda sitt team och vinna spelet!


Detta är en riktig tjejfilm - såklart. Men jag gillade konceptet med olika dataspel! Vi ser inslag av Candy Crush och Minecraft i spelet! Barbie hamnar liksom i olika kända spel vilket är lite roligt. Det är alltid skoj när man känner igen sig i filmer. Flickorna älskar Barbie, men jag är inte lika förtjust i henne. Filmen va ändå okej, men som sagt, det är verkligen en tjejfilm. Så om du har en son där hemma så ska du nog välja en annan film :)



Av D - 7 oktober 2017 20:57

Originaltitel: The full monty
Regissör:
Peter Cattaneo
Utgivningsår:
1997
Längd:
91 min

 

Gaz och Dave är två arbetslösa stålsvetsare. Gaz har problem med underhållet till sin son Nathan och Daves brist på självrespekt har gjort honom fet och impotent. När strippgruppen "The Chippendales" besöker staden smiter Gaz, Dave och den motsträvige Nathan in för att titta. Gaz blir imponerad av synen på den hurrande och hysteriska kvinnliga publiken och vad stripporna tjänar. Där ser han sin chans att få ihop pengar till underhållet. Gaz, Dave och deras kompis Loomper bestämmer sig för att utnyttja sin tidigare förman Gerald, en expert på dans, för att lära sig att dansa. Kvartetten rekryterar ytterligare två män till gruppen och inför en fullsatt lokal och en entusiastisk publik genomför dom sex männen sin strippshow där dom klär av sig. Och till skillnad från andra strippgrupper - blottar dom allt.

Jag älskar denna film. Egentligen avskyr jag brittiska filmer, men denna är faktiskt bra! Vi ser Robert Carlyle (Rumpelstiltskin i "Once upon a time") som Gaz och jag älskar verkligen den skådespelaren. Jag vet inte riktigt varför, men han har satt djupa spår i mitt filmhjärta. Filmen är underhållande men det märks verkligen att den utspelar sig i Englands slumområde. Hela filmen ger en sån känsla. Men bortsett från det och från den brittiska dialekten så är filmen skitbra!



Av D - 5 oktober 2017 13:58

Originaltitel: Rose Red
Regissör:
Craig R Baxley
Utgivningsår:
2002
Längd:
254 min

 

Redan under byggnationen av Rose Red dog människor under mystiska omständigheter. Familjetragedier och dödsfall inträffade ända fram tills ägarinnan Ellen Rimbauer själv försvann under 50-talet. Sedan dess verkar huset bygga till sig själv med nya flyglar och våningar. Dr Joyce Reardon är nu som besatt av händelsen och historien om Rose Red så hon och hennes utvalda team med olika paranomala gåvor åker till huset för att ta reda på vad som egentligen händer där.


Detta är en film av Stephen King och även om filmen är över 4 timmar lång så flyter filmen på i bra takt ändå! Man slukas med i historien och skådespelarna är bra! Joyce (Nancy Travis) spelar sin roll som en verkligen BESATT kvinna alldeles för bra och det blir nästan störande i mina ögon. Hon påminner otroligt mycket om den besatta, galna kattkvinnan i "The Simpsons" och håret verkar växa i takt med att besattheten ökar. Men jag rekommenderar verkligen filmen för dom som inte sett den och det är ju helt klart uppenbart att Stephen King inte kan misslyckas med sina filmer.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards