Videohyllan

Alla inlägg under juli 2014

Av D - 15 juli 2014 11:21

Originaltitel: 13 sins

Regissör: Daniel Stamm
Utgivningsår: 2014
Längd: 92 min

 

Elliot har en av dom värsta dagarna i sitt liv. Morgonen börjar med att han får sparken från sitt jobb och hyresvärden hotar att vräka honom. Dessutom har hans rasistiske gamle far blivit vräkt och är tvungen att flytta in tillsammans med Elliot, hans svarta fästmö och Elliots förståndshandikappade yngre bror. När Elliot får ett telefonsamtal från vad som låter som en spelledare från ett tävlingsprogram tror han inte att hans lycka har vänt precis. Mannen på andra sidan luren utmanar Elliot att han ska få 1000 dollar om han dödar flugan som surrar runt i bilen Elliot sitter i. När det visar sig att han mycket riktigt får 1000 dollar för besväret dras Elliot in i ett spel med allt mer makabra uppgifter. Vad skulle du göra för att säkra din ekonomiska framtid?

 

13 Sins baseras på den thailändska filmen 13 Beloved (2006) som i sin tur baseras på manusförfattare Eakasit Thairatanas manga. Ron Perlman är med i denna filmen! (Sons of anarchy). Tycker jag ser honom överallt nu. Men men... filmen va riktigt spännande. Från början till slut faktiskt. Detta är en "Sanning eller konsekvens" film, fast utan sanning. Jag hade då inte gått så långt för pengars skull... Tror jag inte iallafall... Fast man vet ju inte förän man sitter i den situationen. Mycket bra och spännande film iallafall! Genren är satt på skräck, men jag skulle mer säga thriller. 

 

 

Av D - 13 juli 2014 12:14

Originaltitel: Lovely Molly
Regissör: Eduardo Sánchez
Utgivningsår: 2011
Längd: 99 min

 

Märkt av flera års missbruk har Molly äntligen blivit ren och kommit på fötter. Tillsammans med sin make återvänder hon till den rymliga gård där hon växte upp men väcks redan första natten av oförklarliga oväsen. När maken tvingas ut på vägarna med jobbet lämnas Molly kvar ensam med en otäck känsla av att något söker sig allt närmare, något som vill henne illa. Är hotet verkligt eller bara inbillning? Hon slår på en videokamera för att ta reda på sanningen.

 

Jag gillar Blair Witch-filmen skarpt, som är från samma skapare som denna, men tyvärr är denna inte ens i närheten av att vara lika bra eller otäck. Den är mer psykologiskt obehaglig. Det som är lite trist och som drar ner betyget lite, är att den inte riktigt vet vad filmen ska fokusera på, utan försöker få med som mycket som möjligt av alla möjliga skräckfilmer och det blir lite för mycket klichéer emellanåt. Småläskig emellanåt, men nej... ingen film jag rekommenderar. Är ganska tråkig faktiskt. Tyvärr.

 

 

Av D - 12 juli 2014 09:59

Originaltitel: Would you rather
Regissör: David Guy Levy
Utgivningsår: 2012
Längd: 93 min

 

Filmen handlar om Iris vars bror är kraftigt sjuk och i behov av en benmärgstransplantation. Efter att blivit nekad arbete, och därmed möjlighet att försörja broderns tillfrisknande, får Iris ett mycket fördelaktigt erbjudande. Genom att deltaga i en middagsbjudning och efterföljande onämnd "lek", hos den förmögne Shepard Lambrick har hon chansen att få broderns vårdingrepp finansierade, samt omedelbar tillgång till matchande donator. Frågan är bara vad det är för lek det är frågan om, och om det verkligen är värt insatsen.

 

Oj oj oj! Denna sortens film älskar jag! Den får definitivt 10/10! Det är en film som handlar om leken "Sanning eller Konsekvens" fast man kan kalla det "Konsekvens eller Konsekvens" - i värsta tänkbara laget. Den är rå och äcklig! Skulle inte kalla filmen skräck, utan en rysarthriller! Från början till slut satt jag fastnålad i soffan och kunde inte slita bort blicken! Sjukt spännande och äcklig! Handlingen är ruskigt bra. Skådisarna är ruskigt bra. Hela filmen är ruksigt bra! Lite blandning mellan Saw och någon tortyrfilm. Grymt bra iallafall!

 

 

Av D - 11 juli 2014 12:56

Originaltitel: Dread
Regissör: Anthony DiBlasi
Utgivningsår: 2009
Längd: 108 min

 

Stephen och Cheryl går på college och gör en dokumentär om folks största fasa. Vad dom inte vet är att Quaid, som också är med på grupparbetet, såg sina föräldrar falla offer för en galen yxmördare. Nu vill han att andra ska känna samma skräck som han själv upplevt. Tillsammans börjar dom dokumentera människor som avslöjar sitt livs mest skrämmande ögonblick...

 

Usch... denna filmen va... otäck... alltså otäck = äcklig. Inte skrämmande, utan mer äcklig. Den första halvan av filmen är dock lite långtråkig, men dom knyter ihop påsen väldigt bra i slutet! Och inte nog med det, jag upptäckte en snygg "kändis"! Huvudpersonen Jackson Rathbone! Riktig snygging det där. Har man tråkigt en fredagkväll kan man absolut se denna. Den är psykologiskt intressant. 

 

 

Av D - 10 juli 2014 12:37

Originaltitel: The frozen ground
Regissör: Scott Walker II
Utgivningsår: 2013
Längd: 105 min

 

Baserad på en sann historia. Polisen i Alaska utreder ett flertal fall av mördade kvinnor. Då dyker den kidnappade Cindy upp och berättar att hon blivit våldtagen och torterad. Utredaren Jack är säker på att gärningsmannen är seriemördaren som han letat efter och en intensiv jakt efter den ohyggliga mördaren inleds. Frozen Ground baserad på den sanna historien om Robert Hansen, en av dom värsta seriemördarna i USA:s historia.

 

Sjukt bra film! Den är spännande från början till slut och Nicolas Gage är suverän! (Jag tycker även att han är bland dom snyggaste skådisarna som finns, höh). Självklart är det ännu mer spännande (och tragiskt) att filmen är baserad på riktiga händelser. Jävla as det finns. Han är som sagt en av dom värsta seriemördarna som funnits i USA:s historia. John Cusack spelar självaste Robert Hansen och han är en bra och kall roll. Definitivt sevärd!

 

 

Av D - 7 juli 2014 11:47

Originaltitel: Beverly Hills cop 2
Regissör: Tony Scott
Utgivningsår: 1987
Längd: 100 min

 

När Axel Foley (Eddie Murphy), Billy Rosewood och John Taggart är ute på sin årliga fisketur får dom veta att deras vän och chef Bogomil blivit skjuten och är allvarligt skadad. Axel sätter Taggart och Rosewood på fallet och ger sig iväg för att försöka hitta förövaren. Men den nya polischefen Harold Lutz tycker inte att det är passande att Taggart och Rosewood jobbar med fallet och sätter dom att bevaka trafiken i stället, ett beslut Taggart och Rosewood struntar i. Förutom att ta reda på vem som skjutit Bogomil måste dom också ta reda på vem som ligger bakom en serie mystiska rån som satt skräck i Beverly Hills affärsägare, ett fall som Bogomil jobbade med när han blev skjuten. Deras jakt efter förövarna tar dom till bland annat en strippklubb, till Playboy Mansion och till en racerbana.

 

En riktig 80-tals action/komedi! Eddie Murphy är K U N G och denna rollen är verkligen som handen i handsken för honom. Denna film ger fruktansvärt mycket skratt och man tröttnar aldrig på Snuten i Hollywood-filmerna :) Den berömde Harold Faltermeyer - Axel F låten ger mig alltid rysningar. Visst är den bra?! När Billy är i action skrattar jag gärnet. Han är så jäkla kul med sitt överdrivna kärlek till vapen ;) Helt klart sevärda filmer. Men tror nog dom flesta sett dom ;)

 

 

Av D - 4 juli 2014 22:44

Originaltitel: Psychosis
Regissör: Reg Traviss
Utgivningsår: 2010
Längd: 89 min

 

Efter ett nervöst sammanbrott väljer den framgångsrika skräckförfattaren Susan att flytta med sin brittiske make David till ett stort hus på den engelska landsbygden. Men den idylliska tillvaron störs snart av märkliga främlingar som stryker runt i området, samtidigt som Susan börjar se syner av en fruktansvärd massaker. I ett försök att övertyga sin omgivning att hon inte blivit galen börjar hon undersöka platsens historia närmare för att ta reda på vem eller vad som ligger bakom hennes mardrömmar. Men vissa hemligheter borde alltid förbli begravda..

Nja... Skräck är den inte... mer mysrysare eller nåt. Den första halvan av filmen verkar lovande och man vill se mer. Men på den andra halvan av filmen dalar allt neråt och det blir bara ett stort komplicerat fiasko av det hela tyvärr. Slutet fattade jag inte alls. Antingen är jag trög, eller så va den så kass att jag inte hängde med, eller så va slutet något som inte ens regissören fattade vad han höll på med. Så arg jag blir på såna här filmer. Som är förvirrande. Att den är förvirrande i mitten och att man sen fattar allt i slutet är bra, men såna här där man inte fattar slutet ens kan slänge sig i väggen.

 

Av D - 4 juli 2014 20:31

Originaltitel: Maleficient
Regissör: Robert Stromberg
Utgivningsår: 2014
Längd: 97 min

 

Berättelsen om Maleficent, från berättelsen om Törnrosa. Hon var en vacker och renhjärtad kvinna med spektakulära svarta vingar. Då det fredliga skogsriket invaderas av människor förvandlas Maleficents rena hjärta till sten. I sin bitterhet kastar hon en förbannelse över människokungens dotter. Men när flickan Aurora växer upp inser Maleficent att hon är nyckeln till fred i riket och till sin egen lycka.

 

Denna filmen va väldigt bra. Jag gillar när man gör riktig film av tecknade klassiker. Denna va en fullpoäng och den gav mig både skratt och sorg. Det som är bäst med detta är att det är "skurken" som är huvudrollen och inte Aurora :P Däremot tycker jag inte att Angelina Jolie passar i denna roll och hennes sminkning med dom extremt synliga kindbenen va fruktansvärt. Något av det starkaste med filmen är relationen mellan Maleficent och Aurora. Det får nog även det mest kritiska filmhjärtat att smälta :)


 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards