Videohyllan

Alla inlägg under maj 2013

Av D - 5 maj 2013 20:25

Originaltitel: Sune i Grekland- All inclusive

Regissör: Hannes Holm
Utgivningsår: 2012
Längd: 95 min

 

Historien tar vid inför sommarlovet och Sune har skippat simlektionerna då familjen planerat ännu en husvagnssemester. Hopplösa pappa Rudolf lyckas dock fixa en jobbrelaterad resa till Grekland och väl där träffar dom på mamma Karins gamla bekant - gift med Sunes simlärare och med en söt dotter som Sune sen ska testa sina tjejtjusarkrafter på. När Rudolf (som i hemlighet tvingats punga ut för hela resan själv) får reda på att resan är "all inclusive" tvingar han familjen att utföra så många aktiviteter som möjligt för att få valuta för pengarna.


Jag är kär i Sune-filmerna. Har alltid tyck dom är roliga och kommer alltid göra :) Denna film är inget undantag! Den bjuder på många skratt! Det trista är dock att Sune, Håkan och alla andra är utbytta skådespelare, men så är det ju såklart när dom växer upp i verkligheten :/ Men i denna filmen är Håkan helt underbar!!! Jag är ett stort fan av "Svensson-filmer" så ett stort plus till denna film! :D



 

Av D - 4 maj 2013 11:33

Originaltitel: Mama

Regissör: Andres Muschietti
Utgivningsår: 2013
Längd: 100 min

 

För fem år sedan försvann systrarna Victoria och Lilly spårlöst från sin trygga förort tillsammans med deras pappa. Sedan dess har deras farbror Lucas och hans flickvän Annabel tröstlöst sökt efter dom. Efter att paret hittat flickorna vid liv i en gammal stuga förbyts glädjen över upptäckten i en undran om flickorna verkligen är dom enda gästerna som dom har välkomnat in i sitt hem. Konstiga saker börja hända och även flickorna börjar bete sig underligt. Dom verkar kommunicera med någon som dom kallar "mama". Kan det vara deras döda mamma som mördades av deras pappa? Eller är det någon annan? Och vad vill denna "mama"?


Jadu... Hade även väldigt höga förväntningar på denna film (som vanligt). Har läst om folk som skrivit att den är skitbra, bästa film dom sett, hemsk, sorlig, tårarna sprutade osv osv.... Jag förstår inte... Hemsk va den inte... Och visst, den va lite sorglig kanske, men ändå väldigt krånglig film... Jag tappade intresset ganska snabbt i denna film tyvärr... Sevärd är den väl, men inget mer.



Av D - 3 maj 2013 09:58

Originaltitel: Chain reaction
Regissör: Olaf Ittenbach
Utgivningsår: 2006
Längd: 105 min

 

En fångtransport förolyckas längs vägen och dom livsfarliga mördarna som fraktas rymmer ut i skogen. Inblandad i olyckan är också Dr. Douglas Madsen, som hela filmen kretsar sig kring. Dom tar honom tillfånga för att han ska kunna behandla den dominantaste fångens bror och ger sig ut i ödemarken. Efter en stund finner dom ett ödsligt beläget litet hus mitt inne i skogen med en samling besynnerliga människor. Dom talar en gammaldags dialekt och varnar dom för att stanna hos dom. Fångarna lyssnar naturligtvis inte och anser att dom är herrar över situationen. Föga anar dom den fruktansvärda sanningen om dom blodtörstiga människorna dom stött på…


Denna filmen stängde vi av efter 30 minuter. Filmen är väldigt skrattretande och överdriven. Detta ska vara en skräckfilm, och framsidan på fodralet ser äckligt och intressant ut... Men filmen sög verkligen. Vem vet, hade vi kollat färdigt på den hade vi kanske haft en annan åsikt, men den va SÅ dålig att vi till och med stängde av! Och det händer typ aldrig att jag stänger av en film! Under dessa 30 minuterna förekom en massa våldsamma gorescener, vilket inte heller är en favorit hos mig. Nej... enligt mig är detta absolut ingen sevärd film.

(OBS: Hittade ingen trailer - så jag lägger upp en bild)

 

 

 

Av D - 2 maj 2013 08:18

Originaltitel: The wisher

Regissör: Gavin Wilding
Utgivningsår: 2002
Längd: 83 min

 

Mary är en ung tjej som sedan länge lidit av sömnproblem. Hon går i sömnen, får hemska mardrömmar och somnar på lektionerna. En dag kommer den ökända nya skräckfilmen The Wisher till stan. En film som sagts vara den läskigaste någonsin. Fastän hon inte får för sin far smiter Mary till bion med sina kompisar. Men ett par minuter in i filmen börjar hon må dåligt och springer ut. Efteråt börjar hon se mördaren från The Wisher överallt och hemska saker händer. Hennes far dör i en bilolycka, skolan brinner ned… Innan hon tillslut kommer på att allt som händer är sammankopplat med hennes ”önskningar”.


Denna film hör nog hemma i genren "B-skräckisar", men ändå tycker jag att filmen hade sin charm och va helt okej! Själva ondskan i filmen, The wisher, tycker jag ser riktigt ryslig ut och skrämde faktiskt vettet ur mig några gånger. Skådespelarna spelade väldigt bra! Klart sevärd iallafall!

 


Av D - 1 maj 2013 10:27

Originaltitel: The hangover

Regissör: Todd Phillips
Utgivningsår: 2009
Längd: 100 min

 

Fyra killar ska fira en rejäl svensexa och beger sig till Amerikas lekplats nummer 1: Las Vegas. Dagen efter vaknar dom med en rejäl baksmälla, utan något minne av vad som hänt kvällen innan. Det finns en tiger lös i deras badrum, ett spädbarn hittas gömt i ett skåp, dom har kvitterat in en polisbil som fordon på sitt hotell, och brudgummen är försvunnen. Hinner de till bröllopet som endast är om några timmar? Kommer dom att hitta sin bäste vän? Det blir en kamp mot klockan för att hitta den försvunne brudgummen.


Detta måste vara en av dom roligaste filmerna jag någonsin sett! Jag skrattar från början till slut :) Älskar verkligen Stu (som spelas av Ed Helmes). Jag tycker han gör hela filmen. Så jäkla underbar är han med sin tappade tand :P Han påminner faktiskt om McLovin i Supersugen, fast i en äldre version! (Som för övrigt är en annan skiiitrolig komedi). Baksmällan är en extremt stor komedi och man får MÅNGA skratt! Det är lixom ingen "dålig" komedi, utan verkligen en skitrolig film! Som sagt, bland dom bästa jag sett!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards