Videohyllan

Alla inlägg under november 2012

Av D - 7 november 2012 18:01

Originaltitel: The pursuit of happiness
Regissör: Gabriele Muccino
Utgivningsår: 2006
Längd: 117 min

 

Att ha en son som man ska kunna försörja, ge tak över huvudet, mat på bordet och kärlek får vilken människa att slita för mödan! Chris Gardner och hans son får bo på en toalett innan dom hittar ett härbärge som dom delar med en hel del andra människor, för Chris och hans fru Linda har gått skilda vägar. Chris sliter som satan för att kunna få pengarna att räcka till, han gör verkligen allt för att ha pengar - till och med ger blod för att kunna köpa en enkel liten glödlampa.

Denna film är baserad på en verklig händelse. Jag tycker filmen är fruktansvärt sorglig. Och tänk att såhär lever miljontals människor och barn dagligen? Folk som förlorar allt och tvingas bo på gatan utan tillhörigheter. Att förlora allt man äger och har är VÄLDIGT lätt i dagens samhälle. Allt kan börja med att man förlorar jobbet. Eller att man blir sjuk, inte kan jobba, får för iite pengar och inte kan betala alla sina räkningar. DET kan leda till att man i slutändan förlorar allt. Man ska fan uppskatta att man ens har tak över huvudet. Inte vara så jävla köp-och-status-beroende som det svenska jävla folket faktiskt är. 



Av D - 6 november 2012 21:54

Originaltitel: Du är inte klok Madicken
Regissör: Göran Graffman
Utgivningsår: 1979
Längd: 104 min

 

“Du är inte klok Madicken, och det har du aldrig varit” konstaterar Madickens lillasyster Lisabet allt som oftast. Men ibland kan man undra vem som är tokigast, Madicken eller Lisabet själv. Eller kanske pappa redaktören som inte försitter minsta chans att reta gallfeber på borgmästarens stroppiga fru. Eller mamma som nästan ställer till skandal när hon tar med sig hembiträdet Alva på borgmästarinnans välgörenhetsbal. Gott om tokiga människor finns det i alla fall på Junibacken och här händer ständigt spännande saker.


Älskade Madicken fortsätter att leverera :) Här ser man verkligen skillnad på dom rika och dom fattiga till exempel Emil och barnen i Bullerbyn mot Madicken och hennes värld. Det är verkligen en helt annan miljö och människorna har en helt annan attityd. Dock har Madickens familj en bra syn på dom fattiga då dom tex tar med sig tjänsteflickan Alva på välgörenhetsbal. Och det smärtade mig hur dom rika på den balen såg ner på både Alva och sotaren. Det är så jävla sjukt att man blir förbannad. Men Madickens familj ser till allas bästa som tur är, och hjälper till med både löss och flygmaskinsturer!



Av D - 6 november 2012 21:48

Originaltitel: The last will and testament of Rosalind Leight
Regissör: Rodrigo Gudiño
Utgivningsår: 2012
Längd: 82 min

 

När mörkret faller över det tysta lilla bostadsområdet börjar udda saker hända runtomkring Leon och hans hus. Han är en antikhandlare som ärvt huset av sin nyligen bortgångna mor. Dörrar utan nycklar är låsta, saker i huset verkar flytta på sig och märkliga ljud sätter Leon på spänn. Han misstänker att den troende modern försöker kontakta honom från den andra sidan genom objekt i huset. Särskilt genom de oräkneligt många änglastatyerna utplacerade i hemmet. Leon får kontakt med någonting. Men är det hans mamma eller någonting annat? Kan Leon lista ut vad det är hans mor försöker berätta för honom innan paniken tar överhanden? Frågan är nog mest om huruvida Leon är mer rädd för sig själv eller tingestar från den här världen eller nästa.


Nej, detta va verkligen inget för mig. Filmen är otroligt seg och den första timman av filmen får man mer eller mindre bara se olika statyer och andra Guds-saker i hans mors hus. Det är nästan det enda som filmas. Sen fattade jag inte alls mycket av filmen. Man väntade på ett "Boom", men det kom bara luft som försvann. Blev ganska sur då filmen ändå verkade lovande. Ett stort plus ska iallafall moderns hus ha. Fy fasiken vad grymt! Jag hade lätt bott där bland alla coola statyer och ikoner. Det va ett riktigt, riktigt grymt hus!



Av D - 6 november 2012 15:46

Originaltitel: The tortured
Regissör: Robert Lieberman
Utgivningsår: 2010
Längd: 79 min

 

En film om ett par som förlorar sitt älskade lilla barn genom en grov kidnappning med riktigt grym tortyr och döden som utväg. Mördaren åker fast, men paret nöjer sig inte. De bestämmer sig för att själva "kidnappa" mördaren när han ska köras från häktet till fängelset. De vill ha full hämnd och tortera deras sons mördare så som han torterade deras son. De vill se honon lida, precis så mycket som deras son gjorde. De vill att han ber för sitt liv, precis som deras son bad innan han avled av skadorna. Men någonstans under tortyren är det något som visar sig inte stämma....


En mycket bra och spännande film av producenten bakom Saw-filmerna. Filmen går i samma psykologisk anda. Oerhört bra & tankeväckande film! Vissa scener gör att man bör ha en stark mage dock! Handlingen är mörk, rå och väldigt hemsk. Man kan förklara filmen som en råskitig och smutsig tortyrporr med ganska mycket Saw-anda men med en oerhört brilliant twist i slutet! Mer såna här filmer!



Av D - 6 november 2012 15:19

Originaltitel: Kalle Blomkvist och Rasmus
Regissör: Göran Carmback
Utgivningsår: 1997
Längd: 78 min

 

I Lillköping rasar kriget mellan gängen Vita och Röda Rosen vidare. En natt blir Vita Rosen vittne till hur Professorn och hans son Rasmus blir bortförda av okända män. Professorn har uppfunnit en skottsäker plåt, som männen vill ha ritningarna till. Professorn har gömt ritningarna på ett säkert ställe som bara Rasmus vet om. Oturligt nog råkar Eva-Lotta bli kidnappad av männen också! Ska mästerdetektiven Blomkvist lyckas föra ritningarna, professorn, Rasmus och Eva-Lotta i säkerhet?


Till skillnad från den första Kalle Blomkvist-filmen, så är det mycket mer handling och spänning i denna film! Här händer det saker på löpande band och det håller upp spänningen till max! Lilla Rasmus är så himla söt. Att vara så liten och göra ett sånt bra skådespeleri är inte dåligt. Astrid Lindgren har ett väldigt enkelt sätt att skriva historia för barn som är väldigt trollbindande även för vuxna. 



Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards