Videohyllan

Alla inlägg under november 2012

Av D - 16 november 2012 19:31

Originaltitel: The hike
Regissör: Rupert Bryan
Utgivningsår: 2011
Längd: 81 min

 

En ung soldat återvänder från Afghanistan efter att ha bevittnat sin pojkväns tragiska död i strid. Med sina vänner som sällskap tar hon chansen att åka på en kampingtur till en pittoresk, avlägsen del av den engelska landsbygden... men det tar inte lång tid innan en i gruppen försvinner. När mörkret faller måste flickorna förlita sig på varandra för att hitta sin vän innan detta blir deras sista vandring någonsin.


Detta är lite hillbilly-skräck som vi har sett så många gånger innan. Först händer det inte alls mycket i filmen och det blir bara segare och segare... men det tills sätter det fart, men då händer allting alldeles för fort! Det hinner inte bli någon spännning och det blir knappt någon jakt genom skogen. Filmen är ändå helt okej och slutet är lite otippat vilket höjer poängen lite. 



Av D - 13 november 2012 11:44

Originaltitel: Wind chill
Regissör: Gregory Jacobs
Utgivningsår: 2007
Längd: 91 min

 

I ett desperat försök att ta sig till Delaware över jullovet liftar collegestudenten med en skolkamrat hon inte känner. Så fort hon börjar förstå att han vet lite för mycket om henne bestämmer sig främlingen för att ta en genväg via en ödslig landsväg. När dom fastnar i en häftig snöstorm tvingar plötsligt en mystisk bil ungdomarna av vägen. Strandade inser dom snart att kylan inte är deras största bekymmer. Dom inser att dom har hamnat på en lömsk vägs skräckinjagande arv som har sitt ursprung i dom hemska incidenter som inträffade där på 1950-talel.


Jag tyckte att denna film gav riktigt kalla kårar längst ryggraden. Iallafall dom två tredjedelarna av filmen. Mycket skrämmande händer och man vill verkligen veta vad som ska hända härnäst! Producenterna har gjort ett perfekt jobb men att smyga in läskiga saker i en långsam men ändå spännande historia. Dock tvärvänder filmen helt på slutet. Det blir för mycket och konstigt. Dom borde ha nöjt sig med den läskiga historien, som kunde ha runnit ur sanden, för det hade faktiskt blivit bra! Men dom la in alldeles för mycket historia på slutet, så det blev skumt. Men filmen är absolut sevärd!



Av D - 13 november 2012 08:54

Originaltitel: Ted
Regissör: Seth McFarlane
Utgivningsår: 2012
Längd: 106 min

 

Kan man önska sig något större som barn, än att sin favorit teddybjörn ska vakna till liv? Särskilt när man själv lever ett mobbat, ensamt liv utan vänner. Det är precis vad som händer John Bennett. Hans trogna nallebjörn växer upp med honom och tillbringar all vaken tid tillsammans med honom. Till ytan ser Ted ut som vilken fin teddybjörn som helst, men till insidan är han en ironisk, bråkig och väldigt rapp i käften:) Problemen växer när John vid 34-års ålder har levt tillsammans med sin flickvän Lori i 4 år. Lori tröttnar på att dom inte har ett "tu man hand" förhållande, utan det är hon, John OCH Ted hela tiden. Men är John beredd att ge upp sin älskade teddybjörn? Sin livskamrat sen barnsben? Sin allra bästa vän? Eller kan Lori se en längre framtid där dom är tre stycken?


Jag tycker filmen hade sina roliga stunder, men den var inte alls som jag hade förväntat mig! Jag hade hört att den var oerhört rolig, men det kan jag inte hålla med om. Skrattstunderna fanns där, då Teds språk är väldigt rolig och hans beteende liknar en tonårings. Mark Wahlberg och Mila Kunis jobbar bra tillsammans och Teds röst känns igen från Family Guy. Helt klart en sevärd film!



Av D - 12 november 2012 16:18

Originaltitel: What´s eating Gilberg Grape?
Regissör: Lasse Hallström
Utgivningsår: 1993
Längd: 118 min

 

Gilbert Grape bor i den amerikanska småstadshålan Endora tillsammans med sin familj. Han tyngs av vetskapen att han aldrig lär komma från hemstaden, samtidigt som han känner ansvaret för sin utvecklingsstörde lillebror Arnie och sin abnormt överviktiga mamma. Men en dag kommer strandsatta Becky till staden, och hon får Gilbert att tänka på ett och annat.


Jag älskar denna film. Jag kan se den om och om igen. Inte bara för att snyggingen Johnny Depp är med, utan för att det helt enkelt är en sån underbar film om familj och kärlek. Att en familj måste kämpa med så många svårigheter som att pappan tagit livet av sig, mamman ses som ett skämt och att den näst yngste sonen är utvecklingsstörd vilket ger mängder med problem. Helt underbar film som jag tycker ALLA ska se.



Av D - 12 november 2012 13:39

Originaltitel: Alla vi barn i Bullerbyn
Regissör: Olle Hellbom
Utgivningsår: 1960
Längd: 74 min

 

Bullerbyn består egentligen bara av tre hus: Norrgården, Sörgården och Mellangården. Här bor systrarna Britta och Anna, Olle och hans lillasyster Kerstin, och Lisa med bröderna Lasse och Bosse. När dom blir stora ska Lisa gifta sig med Olle, Britta med Lasse och Anna med Bosse så att dom kan stanna i Bullerbyn hela livet. Det har Lisa, Britta och Anna bestämt och så ska det bli, även om Lasse, Bosse och Olle inte är särskilt förtjusta i flickornas planer. Men än så länge är vuxenlivet långt borta och nu har Bullerbybarnen precis fått sommarlov och massor av härliga äventyr väntar under en nästan ändlös rad av lediga, lata sommardagar. Fast det är klart, när man måste hjälpa till att gallra rovor är man ju varken lat eller ledig… Det är tur att det bara händer en enda gång på hela sommarlovet!


Jag älskar Alla vi barn i Bullerbyn! Deras fattiga, härliga liv är helt underbart! Dom går barfota överallt, badar i sina sjöar och leker ute dagarna i ända - precis som det ska vara! Dessa ungar är ju så himla söta med! Dom gör ett väldigt bra skådespeleri trots deras ålder. Att bo sådär i tre gårdar väldigt nära varann vore ju helt underbart! Husen är otroligt vackra med! Och detta med att barnen är ute hela dagarna och inte sitter framför tv, iPad och dator är ju mer än fantastiskt. Önskar det vore så igen. Mina barn vet aldrig vad dom ska göra när dom är ute och kan vara ute 10 minuter, sen tröttnar dom.



Av D - 11 november 2012 14:20

Originaltitel: An american crime
Regissör: Tommy O´Haver
Utgivningsår: 2007
Längd: 97 min

 

Detta är en verklighetsbaserad händelse som går rakt in i hjärtat och själen. Det handlar om 16-årga Sylvia Likens och hennes poliosjuka syster som pga att föräldrarna jobbar på cirkus och reser mycket, får bo hos den till ytan trevliga, ensamstående Gertrud Baniszewski. Gertrud har redan 6 egna barn boende hemma, men tar åt sig uppdragen att ta hand om syskonen Likens, eftersom föräldrarna betalar 20 dollar i veckan till henne. Och hon är i stort behov av pengar för att överleva. Allt börjar med små kommentarer, tjuvnyp som fortsätter med misshandel & tortyr av både Sylvia och hennes syster. Men av någon anledning är det Sylvia som får ta den största skiten. Allting eskalerar från att bara Gertrud misshandlar Sylvia till att hennes egna barn samt flera av byns andra barn ger sig på henne för att det är "roligt". Till slut ger Sylvias kropp upp....


En mycket hemsk film. Jag har sett en annan film med samma ämne som heter "The girl next door". Den filmen går djupare in på själva tortyren och misshandeln. Men båda dessa filmer är enormt starka. Det värsta är att under hela filmen så har man i tankarna att detta har hänt i verkligheten. Jag förstår mig inte på hur man som vuxen kan tycka att det är okej att misshandla och tortera barn. Finns det ingen spärr i hjärnan alls? Inte konstigt att idioternas barn blir likadana med idiotiska värderingar. 



Av D - 10 november 2012 19:42

Originaltitel: What you expect when you´re expecting
Regissör: Kirk Jones
Utgivningsår: 2012
Längd: 110 min

 

Fem par. Fem olika liv. Fem helt olika graviditer. Och fem förlossningar. Nästan. Jules är en tv-kändis som snart inser att hennes kändisliv är inget att jämföra med hennes graviditet. Wendys hormoner håller på att ta över hennes liv, och hennes man Gary får ta mycket skit i 9 månader. Samtidigt kämpar Gary med att visa sig "bättre" än hans alfahanne-pappa, som har en riktig troféhustru! Och dessutom OCKSÅ är gravid med tvillingar! Holly och Alex kan ej få barn på naturlig väg, så dom bestämmer sig för att adoptera från Afrika. Sist med inte minst har vi Rosie som blev gravid över ett "one night stand". Helt olika grad av längtan, graviditeter samt förlossningar, vilket är bevis på att INGEN graviditet är den andra lik, minsann!


Helt underbar film! Nu vet jag inte om allt beror på att JAG också är gravid i 7:e månaden, men mina tårar kunde inte hållas tillbaka kan jag lova! En romantisk film som blandas med mycket komedi, så man varvas mellan skratt och gråt på samma gång! Jag är egentligen absolut inte för romantiska filmer, men denna film träffade mig rakt i hjärtat. Är du gravid bör du absolut se denna film. Vill du bli gravid ska du också se den. Och vill du inte ha barn kan du kolla på den ändå och få dig massa härliga skratt! :)



Av D - 9 november 2012 13:14

Originaltitel: Dard divorce
Regissör: Olaf Ittenbach
Utgivningsår: 2007
Längd: 85 min

 

Dard divorce är historien om den unga Nathalie, som är nyseparerad från sin man Tim. Kampen om vårdnaden om deras två barn, Elisabeth och Jenny, är i full gång så det kan vara Tims sista helg med barnen. Nathalie har en ovanligt dålig känsla om att lämna över barnen till deras allt mer obalanserade far, men på grund av den juridiska situationen kan hon inte göra något. När hennes hund plötsligt försvinner verkar hennes oro vara befogad, och situationen förvärras när en svårt skadad Tim dyker upp. Innan han dör i Nathalie armar hinner han dock berätta att ”dom” har barnen ”… Låt mardrömmen börja!


Wow. Denna film fick mig faktiskt att bli äcklad. Bra historia och oerhört mycket slash och gore. Så är du äckelmagad, är nog denna film inget för dig. Man får se en massa äckliga och groteska scener och regissören snålar inte med det. Däremot blir det lite blurrigt i slutet med allt för många inblandade, men filmen i sig är faktiskt helt okej. Skådespelarna är väl kanske inte dom bästa, men för övrigt har jag inget annat att klaga på! En shysst gore-film!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards