Videohyllan

Alla inlägg under november 2012

Av D - 28 november 2012 21:06

Originaltitel: Addams family values
Regissör: Barry Sonnenfeld
Utgivningsår: 1993
Längd: 94 min

 

Det tredje barnet Pubert föds hos familjen Addams. Debbie är den nya barnflickan som anställs hos den konstiga familjen för att hjälpa dom att sköta om deras tre barn. Hon skickar iväg dom äldre barnen, Wednesday & Pugsley på sommarläger med "normala" barn för att få dom ur vägen, medan hon nästar in pappans bror Fester i sitt egna kärleksnäste och förför honom. Egentligen är hon en massmördare som gifter sig med rika män, för att sedan mörda dom och plocka ut arvet. Dom gifter sig, och på bröllopsnatten försöker hon med alla medel ta kål på Fester.


Denna film är en nostalgitripp i min värld. Älskar denna konstiga, skruvade familj! När jag va liten önskade jag att min egna familj var som deras. Knäppa, konstiga men otroligt snälla och kärleksfulla! Definitivt en tio-poängare eftersom jag älskade denna film så mycket när jag var barn! Och jag älskar den lika mycket nu!



Av D - 28 november 2012 12:47

Startade: 1999
Genre: Drama / komedi
Säsonger: 2

 

Mellanstadieeleven Adam ska börja i en ny klass där han inte känner någon. Helst av allt vill han bara sjunka genom jorden och försvinna, men blir ganska snart kompis med den tjejtokiga Alexander. På en klassfest hemma hos Annika blir han till slut kompis med Eva som i sin tur är kompis med Annika. Adam börjar med tiden känna att han är kär i Eva – som sedermera visar sig ha samma känslor för Adam.


Åh, världens bästa "barnserie"... fast den är ju för barn mellan 7-13 år typ. Hur bra som helst! Jag kollade på den miljoner gånger när jag va runt 12-13 år. Minns att jag va så hemligt kär i Adam (Carl-Robert Holmer-Kårell). Serien innehåller allt. Kärlek, intriger, vänskap, svartsjuka och massa skratt! Det är 8 avsnitt i säsong 1 och avsnitten är väl ca 30 min långa. Men ändå går det jäkligt snabbt att kolla klart på säsong 1! 



Av D - 28 november 2012 12:38

Startade: 1999
Genre: Drama / komedi
Säsonger: 2

 

Eva och Adam är tillsammans och dom träffas nästan jämt. Alexander är mer och mer med Jonte och hans gäng som testar möjliga gränser. Dock börjar Eva undrar om livet ska vara såhär. Ska man vara ihop jämt? Ända tills man blir gammal? Adam lever samtidigt bland rosa moln och tror att allting är som det ska. Klassen ska ha matteprov, men någon vet redan svaren på alla frågor och misstänkt många får alla rätt. Vem är det som åker dit för detta?


Andra säsongen ger 8 nya avsnitt! Här är dom lite äldre, och Eva och Adam ha redan varit ihop något år. Livet i klassen fortsätter och andra säsongen är minst lika bra som ettan :) Vi ser ju faktiskt kända ansikten (som jag glömde nämna i förra blogginlägget) som Erik Johansson som Evas störiga storebror Tobbe. Han är ju sjukt jäkla underbar! Minns inte vad han har varit med i innan, men hans roller är alltid roliga!



Av D - 26 november 2012 17:35

Originaltitel: Afflicted
Regissör: Derek Lee & Clif Prowse
Utgivningsår: 2013
Längd: 86 min

 

Denna skräckfilm följer barndomsvännerna Clif och Derek som beger sig ut på en resa runt om i världen. I Paris går Derek hem till hotellet med en tjej han träffat, och senare på natten upptäcker Clif sin blodiga kompis som inte minns något av vad som hänt. Resan tar härmed en mörk vändning eftersom Derek börjar uppvisa tecken på en mystisk åkomma som successivt tar över hela hans kropp.


Nja... jag gillade inte denna film alls faktiskt. Den försöker verkligen likna filmerna V/H/S men misslyckas totalt. Däremot gillar jag sminkningen, men det är det enda. Men sen är ju inte vampyrfilmer min typ an genre. Tycker även att filmen inte passa in i genren skräck.... mer.... sci-fi eller nåt.. jag vet inte. Den va kass iallafall.



Av D - 26 november 2012 09:49

Originaltitel: The pact
Regissör: Nicholas McCarthy
Utgivningsår: 2012
Längd: 91 min

 

Annie & Nicole är två systrar som inte har så mycket kontakt med varandra. När deras mamma dör bjuder Nicole in Annie till begravningen, och efter mycke om och men så bestämmer sig Annie för att närvara vid deras mors begravning. När Annie kommer hem till Nicoles hus är Nicole försvunnen. Mobilen hittas i garderoben men det finns inte ett enda spår av henne. Annie bestämmer sig för att vara kvar i huset & vänta på Nicole. Det brukar nämligen inte vara ovanligt att familjemedlemmar försvinner i den familjen när tillvaron blir för jobbig, men återvänder sen. Så Annie är fast besluten om att Nicole kommer återvända. Hemskheter börja hända i huset & det kryper fram mörka hemligheter vad som egentligen hände Nicole. Hon ser även saker som hon själv blivit utsatt för när hon var barn samt mörka hemligheter om hennes familj. Någon hemsöker huset och vill tala om saker för Annie.


En mycket skrämmande film och man hoppar till många gånger av skräck! Effekterna är väldigt bra och mycket oväntade saker händer! Definitivt sevärd om man vill bli rädd och skrämd! Dock lite seg i början men det blir väldigt intrressant när man får se vad som egentligen pågår. Hela filmen ger en ruggig stämning och jag måste ge ett plus i kanten till huvudpersonen som beter sig förnuftigt hela filmen igenom och inte gör en massa klantsaker som det ofta förekommer i skräckfilmer.



Av D - 26 november 2012 09:37

Originaltitel: Dead birds
Regissör: Alex Turner
Utgivningsår: 2004
Längd: 91 min

 

Ett gäng kriminella män söker skydd i ett övergivet hus efter ett stort bankrån - utan att ana vad det är för hemskheter som väntar i detta hus. Det verkar till en början vara ett säkert hus, men ack vad fel dom har. Allt börjar med att en efter en av männen börjar få hemska syner och inbillningar av saker som har hänt i det huset i det förflutna och även saker som händer nu. Men är det verkligen bara syner? Och har verkligen allt det hemska hänt? Skrämmande ljud och bilder av mördade och styckade kropper dyker upp när natten faller på. Till slut börjar dom beskylla varandra för saker och syner som huset skapar för dom.


Mycket, mycket dålig film. Verkligen gäspvarning på denna film, och ja, jag gäspade faktiskt ett antal gånger. Vissa scener var skrämmande, men det är tyvärr väldigt få sådana scener. Filmen var långdragen och det hände inte allt för mycket samt att man lämnades med en massa frågetecken i slutet. Man hoppade dock till emellanåt, och effekterna var helt okej ändå, men dom kunde gjort denna film mycket bättre!



Av D - 26 november 2012 09:26

Originaltitel: Chained
Regissör: Jennifer Chambers Lynch
Utgivningsår: 2012
Längd: 90 min

 

När Tim är 9 år gammal kidnappas han och hans mamma bort av en psykotisk taxichaufför & seriemördare vid namn Bob. Under hemska omständigheter mördade Bob mamman medan Tim fick höra hur hans mamma led och skrek. Men han lät Tim leva. Han kedjade fast Tim i huset och förvandlade honom till hans egna slav som var tvungen att hjälpa honom med hans mördade offer, vilket var unga kvinnor. När Tim blir tonåring har han & Bob utvecklad en störd "fader och son-relation" till varandra, men kommer Tim få leva i detta resten av hans liv? Kommer han någonsin att kunna bryta sig loss från detta hemska liv och hur ska han kunna leva med all denna skuld och skräck OM han bryter sig loss? Eller utvecklas han till samma hemska seriemördare som Bob? Det framkommer även att Bob döljer en stor hemlighet för Tim som förändrar mer av hans liv...


Filmen var väldigt seg. Det hände inte så mycket tyvärr, men man ville ändå se färdigt filmen för att veta hur det skulle gå. I den sista kvarten var filmen helt okej, då hemligheten kommer fram och man fick tänka efter. Filmen kunde ha gjorts mycket bättre med mer händelser och detaljer. Den va ändå relativt otäck emellanåt då man hela tiden får se en gravt psykiskt störd person som tar hem en massa tjejer för att tortera och mörda dom. Men jodå, den var sevärd ändå.



Av D - 21 november 2012 23:38

Originaltitel: Urban legend
Regissör: Jamie Blanks
Utgivningsår: 1998
Längd: 99 min

 

En rad mystiska mord äger rum runt ett college-område. Morden baseras på så kallade "Urban Legends" (vandringssägner) och fler och fler faller offer för en psykotisk mördare. Student efter student försvinner och Nathalies vänner är de som faller offer för mördaren. Hon misstänker att hon står på tur, och är livrädd för det som komma skall. Innerst inne bär Nathalie en hemlighet, som verkar vara källan till allt det onda... Vem är det som försöker mörda henne? Som mördar hennes vänner en efter en för att till sist få tag i henne?


Helt okej film faktiskt. En blandning mellan "Scream" och "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". Mycket bra handling när det handlar om vandringssägner tycker jag. Det piffar till det hela! Bra skådisar som vi alla känner igen som Joshua Jackson, Jared Leto, Tara Redi, Michael Rosenbaum och Robert Englund. Finns flera filmer i denna "serien" och alla är faktiskt bra! Sen gillar jag ju "high-school-skräckisar" med dumma blondiner som självklart blir mördade :)



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards