Videohyllan

Alla inlägg under maj 2018

Av D - 19 maj 2018 19:47

Originaltitel: Hollywood Classics: Karl-Alfred i högform
Regissör:
Isadore Sparber, Seymour Kneitel & Dave Tendlar
Utgivningsår:
1997
Längd:
50 min

 

Här får vi möta den spenatälskande Karl-Alfred som tillsammans med Brutus kämpar om Olivias hjärta! En burk spenat - och vips så är Karl-Alfred i högform igen! Då är han redo för att rädda sin käresta Olivia som för det mesta hamnar i trubbel. Vi får se när han och Oliva ska gifta sig, när hans trädhus får objudna gäster, när han ska berätta historien om spenaten för hans brorsöner samt flera andra avsnitt av vår älskade spenatkille!


Ända sen jag va liten har jag älskar Karl-Alfred. Eller ja, jag sa alltid Popeye och inte Karl-Alfred. Han påminner ganska mycket om Bamse nu när man ser honom i vuxen ålder. Han är så fruktansvärt lik min pappa också! Till utseendet, hans tatueringar hans sätt - allt påminner om min pappa! Helt sjukt! "Hollywood Classics" är en serie med riktiga godingar från förr! Dessa avsnitt om Karl-Alfred är från 1950-talet!



Av D - 19 maj 2018 19:40

Originaltitel: Hipersomnia
Regissör:
Gabriel Grieco
Utgivningsår:
2016
Längd:
90 min

 

En ung skådespelerska som repeterar inför en pjäs, som handlar om människohandel, börjar uppleva hemska hallucinationer som till en början endast verkar vara mardrömmar men som kan vara en alternativ verklighet. Samtidigt som hon börjar se dessa traumatiska syner börjar hon inse att hennes föräldrar har hållt en enorm hemlighet ifrån henne som vänder upp och ner på hela hennes värld. Kampen mot klockan börjar.


När man läser om denna film så fångar den ens intresse direkt. Men filmen va riktigt kass faktiskt. Den kunde ha fördjupat sig mer i handlingen kring själva människohandel, för sånt fungerar alltid på film. Men istället flyger den bara förbi fördjupningen och det är som om själva människohandeln "bara finns där". Sen är slutet lite tomt också, för jag ville iallafall veta mer om historien kring hennes föräldrar. Nej, denna film saknade väldigt mycket måste jag medge.



Av D - 17 maj 2018 08:48

Originaltitel: The new daughter
Regissör:
Luis Berdejo
Utgivningsår:
2009
Längd:
108 min

 

En frånskild familjefar tvingas uppfostra sina två barn ensam då mamman har valt att sticka iväg med sin nya pojkvän. För att starta om, bestämmer sig familjen för att flytta ut till ett stort hus ute på landet så att barnen får en lugn uppväxt. Den åttaåriga sonen Sam är väluppfostrad och älskar sin far. Tonårsdottern Louisa är däremot i en rebellisk ålder och vägrar lyssna. När Louisa upptäcker en stor jordhög i närheten av huset märker både pappan och Sam att hon börjar få ett ändrat beteende. Ett mycket värre beteende än dom någonsin kunnat föreställa sig.


Jag gillar inte denna thrillern med Kevin Costner alls. Halva filmen gav mig sömninghetskänsla och andra halvan av filmen va bara konstig. Dels tycker jag att det är tråkigt att man inte får veta mer om mammans bakgrund, för det verkar som om pappan inte har varit riktigt närvarande under barnens uppväxt innan. Under filmens gång händer saker som man inte riktigt får svar på. Mycket angående själva jordhögen och historien kring den. Specialeffekterna är inte heller särskilt bra utan dom tycks ha lagt ner mest tid på att göra märkliga ljud istället.



Av D - 17 maj 2018 08:28

Originaltitel: Rocco
Regissör:
Thierry Demaiziére & Alban Teurlai
Utgivningsår:
2016
Längd:
105 min

 

Roccos mamma ville att han skulle bli präst, men med hennes välsignelse valde han istället att bli porrskådespelare. Under tre decennier har han sedan dess medverkat i över 5000 filmer och haft sex med 1500 kvinnor framför kameran. Under två år följde två dokumentärfilmare porrlegenden för att lära känna mannen bakom masken.


Detta är en dokumentärfilm / biografi där vi får följa Rocco "Big Dick" Siffredi under en liten del av hans karriär. Och som med många andra kändisar, så ser man verkligen att Rocco är helt slut. Helt färdig både psykiskt och fysiskt. Han är ju känd för två saker: Hans dingdong samt hans sätt att förnedra kvinnor framför kameran. Och efter att jag har sett denna film kan jag försäkra er om att jag ALDRIG i hela mitt liv skulle vilja medverka i en film tillsammans med Rocco. Stackars tjejer. Det är omöjligt att dom gillar det dom utsätts för. Och ja, man får se Herr Dingdong i filmen.



Av D - 8 maj 2018 09:24

Originaltitel: Winchester - House of ghosts
Regissör:
Michael Spierig & Peter Spierig
Utgivningsår:
2018
Längd:
99 min

 

På en isolerad landsträcka 8 mil utanför San Francisco finns det mest hemsökta huset i världen. Byggt av Sarah Winchester som är arvtagerska till Winchester-förmögenheten. Det är ett hus utan slut, med sina sju våningar och mängder av rum kan det på ytan se ut som ett monument över en störd kvinnas galenskap, men hon har låtit bygga ett fängelse för hundratals vålnader. Den dödligaste av dom är ute efter en fasansfull hämnd på släkten Winchester.


Denna va läskig! Detta hus finns på riktigt och ligger i Kalifornien och är idag en turistattraktion. Det sägs att herrgården är byggt som en boplats för spöken som är "fast" i denna värld. Och anledningen till att dom är fast är för att alla blivit dödade av ett Winchester-gevär. Många av trapporna och dörrarna leder ingenstans och som i filmen så måste Sarah bygga varje rum exakt som det såg ut som när en ande blev mördad i rummet av Winchester-geväret. Det sägs att andarna berättar hur rummen såg ut för Sarah och hon konstruerar dom. Filmen va skitbra så se den och läs gärna mer om Winchester-huset och Sarah Winchester, för det är väldigt intressant!



Av D - 5 maj 2018 20:11

Originaltitel: Monky
Regissör:
Maria Blom
Utgivningsår:
2017
Längd:
86 min

 

Frank som är 11 år hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar dom för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen. Innan apan dök upp levde familjen med en stor sorg under en tid. Det går snart upp för dom att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn?


Jag fattade ungefär en kvart in i filmen vad det va apan skulle symbolisera. Och utan att säga för mycket, så tycker jag att filmen börjar fruktansvärt sorgligt. Men ju längre filmen gick desto mindre gillade jag den. Man beter sig inte som den familjen gör när man drabbas av en stor sorg. Och jag tycker även att apans övertygelse borde varit lite starkare för att jag skulle fastna mer för handlingen. Det hade kunnat bli en bra, varm men rätt sorglig film, men istället kändes det som om det saknades något.



Av D - 5 maj 2018 20:01

Originaltitel: Captain Underpants: The first epic movie
Regissör:
David Soren
Utgivningsår:
2017
Längd:
89 min

 

Dom två extremt fantasifulla busungarna George och Harold skapar serier tillsammans som inte är uppskattade av alla. Serierna handlar om en superhjälte som heter Captain Underpants! En dag råkar dom hypnotiserar sin rektor till att tro att han är - självaste superhjälten - Captain Underpants. Tillsammans försöker dom bekämpa den onde Mr Poopypants som hatar skratt mer än något annat i denna värld.


Herre min Gud vad jag skrattade åt denna film! Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att den skulle vara så rolig som den va! En superhjälte i kalsonger liksom? Men filmen bjuder på otroligt mycket utöver det! Skämten passar vuxna såväl som den passar barn. Det är rätt mycket kiss-och-bajs skämt i filmen, men personligen kommer jag aldrig att växa ifrån det! Jag rekommenderar verkligen denna film om du vill få dig många skratt!



Av D - 2 maj 2018 12:01

Originaltitel: Walt Disney sagobibliotek vol 6
Regissör:
Walt Disney
Utgivningsår:
2005
Längd:
47 min

 

Han är en liten pojke med stora drömmar om riddare. Men när han en dag möter en livs levande drake stämmer inte bilden från sagoböckerna. Draken är inte alls elak, utan tvärtom både snäll, artig och dessutom lite blyg! Se den härliga berättelsen om pojken som blir vän med draken i "Den fredliga Draken". I Musse och bönstjälken träffar du Kalle, Musse och Långben som tillsammans försöker överlista en elak jätte i hans slott. Men hur tog de sig dit? Med hjälp av en magisk böna?!


I denna sista film i denna filmserie är det endast två, längre berättelser. Den ena är "Den fredliga draken" och den andra är "Musse och bönsjälken". Historien om draken är mycket söt. Istället för en elak, eldsprutande drake så finns där en snäll drake som älskar att fika och läsa poesi! "Musse och bönsjälken" baseras självklart på originalberättelsen om "Jack och bönsjälken". Jag älskade denna version med Musse sen jag va liten. Fi fa fi fum - minsann! Den gyllene harpan va så vacker och jag tyckte så himla synd om den som va inlåst! Tur att Musse, Kalle och Långben tog sig dit och räddade henne! Dessa filmen är absolut något som alla borde se tillsammans med sina barn!

(OBS: Hittade ingen trailer - så jag lägger upp en bild)



 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards