Videohyllan

Alla inlägg den 2 maj 2018

Av D - 2 maj 2018 12:01

Originaltitel: Walt Disney sagobibliotek vol 6
Regissör:
Walt Disney
Utgivningsår:
2005
Längd:
47 min

 

Han är en liten pojke med stora drömmar om riddare. Men när han en dag möter en livs levande drake stämmer inte bilden från sagoböckerna. Draken är inte alls elak, utan tvärtom både snäll, artig och dessutom lite blyg! Se den härliga berättelsen om pojken som blir vän med draken i "Den fredliga Draken". I Musse och bönstjälken träffar du Kalle, Musse och Långben som tillsammans försöker överlista en elak jätte i hans slott. Men hur tog de sig dit? Med hjälp av en magisk böna?!


I denna sista film i denna filmserie är det endast två, längre berättelser. Den ena är "Den fredliga draken" och den andra är "Musse och bönsjälken". Historien om draken är mycket söt. Istället för en elak, eldsprutande drake så finns där en snäll drake som älskar att fika och läsa poesi! "Musse och bönsjälken" baseras självklart på originalberättelsen om "Jack och bönsjälken". Jag älskade denna version med Musse sen jag va liten. Fi fa fi fum - minsann! Den gyllene harpan va så vacker och jag tyckte så himla synd om den som va inlåst! Tur att Musse, Kalle och Långben tog sig dit och räddade henne! Dessa filmen är absolut något som alla borde se tillsammans med sina barn!

(OBS: Hittade ingen trailer - så jag lägger upp en bild)



 

Av D - 2 maj 2018 11:21

Startade: 2013
Genre:
True crime
Säsonger:
1

 

Den här serien fördjupar sig i några av Storbrittanniens mest högprioriterade fall och gör intrervjuer med offrens familjemedlemmar. Bland annat tar serien upp fallet med Danilo Restivo, en man som va besatt av hår och mördade bland annat Heather Barnett. Den tar även upp fallet med en tonåring som misstänks för att ha mördat en servitör. Vad är det som driver dessa människor till att mörda?


Mord är något som intresserat mig sen barnsben. Nu för tiden släpper dom mordtidningar och morddokumentärar med jämna mellanrum och ingen är gladare än jag. Det som är bra med dessa serier är att man inte har hört talas om dessa mord innan. Så allt har varit helt nytt för mig. Man kan ju tänka hur många mord som sker dagligen som man inte vet ett dugg om. Serien är precis som alla andra true-crime serier - skitbra helt enkelt. Är du intresserad av kriminalitet och mord så ska du absolut se dessa serier!

(OBS: Hittade ingen trailer - så jag lägger upp en bild)




 

Av D - 2 maj 2018 08:45

Startade: 2015
Genre:
Thriller
Säsonger:
2

 

Invånare i en liten stad plötsligt kommer tillbaka från dom döda, men inte som zombier, utan som dom var innan dom dog - fast dom minns nästan ingenting av dödens ögonblick. I centrum står en familj där den ena tvillingdottern dog i en tragisk bussolycka för flera år sen. Hon kommer tillbaka för att inse att att hennes tvillingsyster nu är flera år äldre än henne. Samtidigt som byns chock kommer igång börjar märkliga försvinnanden och mord ske.


Denna serie är mycket spännande! Denna serie är en remake på den franska serien "Gengångaren". Jag har inte sett den franska versionen men har hört att den faktiskt är mycket bättre. Nu väntar man bara på att Netflix ska släppa nästa säsong, för den va väldigt spännande och kuslig! Skådespelarna va mycket bra och handligen är intressant och man dras verkligen med in i den. Dock avskyr jag när säsongen är slut och man måste vänta på nästa! För denna säsong slutade väldigt bra och man ville bara fortsätta titta!



Av D - 2 maj 2018 08:28

Startade: 2013
Genre:
True crime
Säsonger:
1

 

Hur kan ett kärleksfullt par planera ett mord tillsammans? Hur kan man komma överens med sin partner eller vän om att man ska mörda någon? Hur gick Myra Hindley och Ian Bradys perfekta, kärleksfulla förhållande till att planera bortförande, tortyr, våldtäkt och mord på småbarn? Hur kunde vänner som John Duffy och David Mulcahy våldta olika kvinnor på ett väldigt brutalt sätt tillsammans för att sen låtsas som om ingenting har hänt?


Den internationella bästsäljaren Mark Billingham påbörjar en resa i varje episod av serien för att komma in i mördarnas sinne och förstå sig på hur dom tänkte, kände och för att få reda på varför och hur man som en duo utlöste en rad såna brott. I serien, som i skrivandes stund endast innehåller fyra avsnitt, får vi följa med en resa till England och träffa på fyra mördarpar och höra deras spännande berättelser.

(OBS: Hittade ingen trailer - så jag lägger upp en bild)



 

Av D - 2 maj 2018 08:16

Startade: 2017
Genre:
Animerad / komedi
Säsonger:
1

 

Sju tonårsvännernas liv vänds upp och ner av pubertetens berg-och-dal bana. Bästa vännerna Nick och Andrew navigerar sig igenom puberteten, onani, och sexuell upphetsning. Gängets tjejer blir förändrade helt oväntat och kan gå från att vara glada till att bli skrikande monster. Dom förstår inte vad som händer i deras kroppar, men utforskar det tillsammans med sina vänner. Det blir en underlig, konstig och äcklig resa genom tonåren som dom ska försöka förstå sig på.


Den här animerade serien är ju bäst! Jag skrattade så jag nästan vek mig. Man känner igen sig från tonårstiden när man kom in i pubereteten. Om hur jobbigt det va att försöka förstå varför saker och ting är som det är. Serien tar upp äckliga saker, så är man känslig ska man vara förberedd på blod, kroppsvätskor och andra saker som hör till pubertetens början. För övrigt är denna animerade komediserie ett måsta för alla som är lite vrickade som jag!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards