Videohyllan

Alla inlägg under januari 2018

Av D - 18 januari 2018 09:06

Startade: 2013
Genre:
Thriller / drama
Säsonger:
5

 

Här får vi möta mamma Norma Bates och hennes tonårsson Norman Bates innan vi möter dom i filmen "Psycho". Efter sin makes död köper Norma ett motell i den pittoreska kuststaden White Pine Bay, för att ge sig själv och sin tonårsson en nystart. Hennes make lämnade efter sig mycket pengar som Norma och Norman använder för att starta ett helt nytt, lugnt liv. Men det visar sig att staden inte är lika lugn som dom först trott och dom måste kämpa för att överleva. Allt börjar med kaos för familjen Bates och ju längre tiden går så kommer mörkare och mörkare hemligheter fram.


Kanonbra serie! Jag har ju inte sett filmen "Psycho" eftersom jag inte får tag i den nånstans, men nu blir jag ännu mer peppad på att se den! Norman Bates är ju helt galen! Hur läskig personlighet som helst. Jag äcklas fruktansvärt mycket av relationen mellan Norman och Norma. Det är absolut inte normalt och det är faktiskt inte konstigt att Norman blir en tvättäkta psykopat. Jag älskar såna här "före"-filmer som berättar mer ingående om en handling i en annan film. Sen är det ju pluspoäng för att Normas storebror Dylan spelas av Max Thieriot, för han är ju så snygg!



Av D - 9 januari 2018 10:29

Originaltitel: Darkness rising
Regissör:
Austin Reading
Utgivningsår:
2017
Längd:
81 min

 

Madison får veta att hennes barndomshem ska rivas och återvänder dit en sista gång tillsammans med sin vän Izzy och hennes fästman Jake. Hon vill försöka få någon form av förståelse för en traumatisk händelse från sitt förflutna och kunna gå vidare. När hon va liten dödade mamman hennes lillasyster och Maddie kom undan med en hårsmån. Men när gruppen kliver genom dörren möter dom mystiska figurer, spöklika visioner och en överväldigande närvaro som hindrar dom från att lämna huset.


Även om filmen låter bra när man läser om den så va den inte bra alls. Trots att det hände saker rätt ofta så tyckte jag ändå att den va tråkig. Det va inte tillräckligt läskiga saker för min smak och är inte historien otroligt bra så måste skräck-effekterna ta över den missen. Men i detta fall fungerade varken eller. Det är en skum historia som egentligen inte har något sammanhang alls. Dom tar bara lite saker ur luften och försöker knåpa ihop en skräckfilm men misslyckas totalt.



Av D - 8 januari 2018 11:14

Originaltitel: Fantastic beasts and where to find them
Regissör:
David Yates
Utgivningsår:
2016
Längd:
133 min

 

Efter ett avslutat uppdrag där magizoologen Newt Scamander sökt sig för att upptäcka och dokumentera en samling magiska varelser anländer han i 1920-talets New York. Han kunde gjort ett uppehåll i staden utan problem, om det inte vore för malplacerade världslingen (mugglaren) Jacob samt en del fantastiska vidunder som rymt ifrån Newt Scamander. Dessa vidunder kan skapa problem i både trollkarlarnas och världslingarnas värld.


Hur har jag kunnat missa den här filmen? Jag har hört talas om namnet men har inte vidare brytt mig om vad det är för film. Detta är en film som utspelar sig innan Harry Potters tid på Hogwarts. Filmen har en bra handling, innehåller lika mycket magi och är fruktansvärt spännande! Jag älskar ju alla Harry Potter-filmerna och gillar verkligen skarpt att dom gjort en "innanhistoria" om livet på Hogwarts. Jag hoppas verkligen att det kommer uppföljare till denna för dessa kan bli minst lika bra som Harry Potter!



Av D - 7 januari 2018 11:58

Originaltitel: Tulen morsian
Regissör:
Saara Cantell
Utgivningsår:
2016
Längd:
110 min

 

Sextonåriga Anna är en levnadsglad flicka som vuxit upp tillsammans med byns ”kloka gumma”, som lärt henne allt om läkande örter och skriven text. När Anna tycker sig se tecken på vem som är hennes drömmars man bestämmer hon sig för att uppvakta honom, trots att han redan råkar vara gift. I omvärlden blåser nya vindar och när häradshövdingen anländer med kunskap om häxor i bagaget dröjer det inte lång tid innan nejden sjuder av skvaller och angiveri och snart står en hel hop av bygdens kvinnor anklagade för svart magi.


Denna film baseras på riktiga händelser om häxprocesserna på Åland 1666 och Anna Eriksdotter som va den sista kvinnan som avrättades för häxeri i Sverige. Filmen är förbannat bra! Det är så hemskt att på den tiden kunda man bara peka ut en kvinna och säga att hon är en häxa så dömdes hon till döden. Och erkände hon inte att hon va en häxa så utsattes hon för tortyr tills hon erkände. Så sjukt fel! I filmen pratas det både svenska och finska och vi ser Claes Malmberg i en av rollerna. Denna film borde alla se, för det är historia och viktigt att kunna!



Av D - 6 januari 2018 11:28

Originaltitel: Killing ground
Regissör:
Damien Power
Utgivningsår:
2016
Längd:
88 min
   

Ian och Samantha är på väg till en nationalpark i den australiensiska vildmarken, för att campa och få lite tid tillsammans för sig själva. Dom hittar en isolerad och vacker plats vid en liten sjö som verkar perfekt, förutom att någon annan haft samma tanke och satt upp sitt tält strax bredvid. Men både tältet och bilen vid parkeringen är tomma och när natten kommer har fortfarande ingen dykt upp, vilket gör både Ian och Sam illa till mods. Morgonen därpå bestämmer dom sig för att åka hem igen när dom plötsligt ser ett litet barn komma stapplande mot dom mellan träden.


Nja... denna va väl okej att se, men inget mer. Jag trodde det skulle hända mer för när man läser om filmen så verkar den hur bra som helst. Men jag borde lära mig att inte läsa vad folk skriver om filmerna, för jag får alldeles för höga förväntningar. Rätt spännande men även rätt hjärtskärande. Slutet är dock lite förvirrat och det är vissa frågor man tyvärr inte får svar på. Sånt tycker jag inte så mycket om...



Av D - 6 januari 2018 11:17

Originaltitel: The emoji movie
Regissör:
Tony Leondis
Utgivningsår:
2017
Längd:
86 min

 

Du får besöka en hemlig värld, inuti din smartphone. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en pulserande storstad där alla dina favorit-emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck – alla utom Gene, en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor. Men Gene vill bara vara som alla andra. Tillsammans med vännerna Hi-5 och Rebella ger han sig ut på en app-täcktsfärd genom telefonens olika program på jakt efter koden som kan fixa honom. När en stor fara plötsligt uppenbarar sig blir det upp till de tre vännerna att försöka rädda hela telefonen innan den raderas för alltid.


Denna filmen va otroligt rolig! Jag älskar när dom blandar in "nymodigheterna" som olika appar som tex Facebook, Instagram, Youtube och Candy Crush - för det är precis det dom gör i denna film! Den speglar verkligen verkligheten med dagens sociala medier och vårt mobilberoende. Allt kretsar kring internet och man får verkligen panik när internet lägger av eller när mobilen krånglar. Filmen bjuder iallafall på väldigt många skratt och handlingen funkar!



Av D - 6 januari 2018 10:56

Originaltitel: Paddington
Regissör:
Paul King II
Utgivningsår:
2014
Längd:
95 min

 

Björnen Paddington kommer till London från Perus djungel för att skaffa sig ett nytt hem och söka efter den upptäcksresande mannen som va nära vän med hans släktingar för länge sen. Ensam och vilsen sätter han sig på Paddington Station där familjen Brown hittar honom med en handskriven lapp runt halsen med texten: Var snäll och ta hand om den här björnen. Trots att herr Brown inte alls vill ha en björn hemma låter han sig till slut övertalas men anar inte att deras liv aldrig ska bli sig likt igen. Stadslivet är inte alls som Paddington tänkt sig.

Men gud vilken söt film! Paddington är ju hur go och kramig som helst! Filmens budskap är konkret: Även om du är annorlunda så kan du passa in ändå. Denna film passa perfekt som familjefilm och det spelar ingen roll hur gammal du är eller vilket kön du är - alla kommer gilla den! Animeringen på björnen är sjukt fin och handlingen är perfekt. En kanonbra film helt enkelt!



Av D - 4 januari 2018 11:15

Originaltitel: It comes at night
Regissör:
Trey Edward Shults
Utgivningsår:
2017
Längd:
91 min

 

Ett obestämt hot, kanske ett luftburet virus, har satt alla sociala normer ur spel: möter du någon i skogen är det bäst att du skjuter först. Mat och vatten är en bristvara. Sarah och Paul bor med 17-årige sonen Travis i ett isolerat och väl igenbommat lantställe. Travis hemsöks av mardrömmar om sin morfar som precis avlidit av den brutala smittan. Föräldrarna kokar vatten och ransonerar mat. En torftig tillvaro präglad av omständliga säkerhetsåtgärder, men man är vid liv. En dag upptäcker dom att det är en familj till som är vid liv. Det bästa vore att samarbeta? Eller?


När man läste om olika recenstioner om denna film så skrev många att den va jättebra så jag hade väldigt höga förväntningar. Men vad va detta för film egentligen? Den första timman hände det absolut inte mycket. Man bygger knappt ens upp någon spänning. Den sista halvtimman hände heller inte mycket. Och när slutet va nådd så hade man bara en massa frågetecken i skallen. Nej, deta va absolut ingen film jag skulle rekommendera.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards