Videohyllan

Alla inlägg den 6 januari 2018

Av D - 6 januari 2018 11:28

Originaltitel: Killing ground
Regissör:
Damien Power
Utgivningsår:
2016
Längd:
88 min
   

Ian och Samantha är på väg till en nationalpark i den australiensiska vildmarken, för att campa och få lite tid tillsammans för sig själva. Dom hittar en isolerad och vacker plats vid en liten sjö som verkar perfekt, förutom att någon annan haft samma tanke och satt upp sitt tält strax bredvid. Men både tältet och bilen vid parkeringen är tomma och när natten kommer har fortfarande ingen dykt upp, vilket gör både Ian och Sam illa till mods. Morgonen därpå bestämmer dom sig för att åka hem igen när dom plötsligt ser ett litet barn komma stapplande mot dom mellan träden.


Nja... denna va väl okej att se, men inget mer. Jag trodde det skulle hända mer för när man läser om filmen så verkar den hur bra som helst. Men jag borde lära mig att inte läsa vad folk skriver om filmerna, för jag får alldeles för höga förväntningar. Rätt spännande men även rätt hjärtskärande. Slutet är dock lite förvirrat och det är vissa frågor man tyvärr inte får svar på. Sånt tycker jag inte så mycket om...



Av D - 6 januari 2018 11:17

Originaltitel: The emoji movie
Regissör:
Tony Leondis
Utgivningsår:
2017
Längd:
86 min

 

Du får besöka en hemlig värld, inuti din smartphone. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en pulserande storstad där alla dina favorit-emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck – alla utom Gene, en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor. Men Gene vill bara vara som alla andra. Tillsammans med vännerna Hi-5 och Rebella ger han sig ut på en app-täcktsfärd genom telefonens olika program på jakt efter koden som kan fixa honom. När en stor fara plötsligt uppenbarar sig blir det upp till de tre vännerna att försöka rädda hela telefonen innan den raderas för alltid.


Denna filmen va otroligt rolig! Jag älskar när dom blandar in "nymodigheterna" som olika appar som tex Facebook, Instagram, Youtube och Candy Crush - för det är precis det dom gör i denna film! Den speglar verkligen verkligheten med dagens sociala medier och vårt mobilberoende. Allt kretsar kring internet och man får verkligen panik när internet lägger av eller när mobilen krånglar. Filmen bjuder iallafall på väldigt många skratt och handlingen funkar!



Av D - 6 januari 2018 10:56

Originaltitel: Paddington
Regissör:
Paul King II
Utgivningsår:
2014
Längd:
95 min

 

Björnen Paddington kommer till London från Perus djungel för att skaffa sig ett nytt hem och söka efter den upptäcksresande mannen som va nära vän med hans släktingar för länge sen. Ensam och vilsen sätter han sig på Paddington Station där familjen Brown hittar honom med en handskriven lapp runt halsen med texten: Var snäll och ta hand om den här björnen. Trots att herr Brown inte alls vill ha en björn hemma låter han sig till slut övertalas men anar inte att deras liv aldrig ska bli sig likt igen. Stadslivet är inte alls som Paddington tänkt sig.

Men gud vilken söt film! Paddington är ju hur go och kramig som helst! Filmens budskap är konkret: Även om du är annorlunda så kan du passa in ändå. Denna film passa perfekt som familjefilm och det spelar ingen roll hur gammal du är eller vilket kön du är - alla kommer gilla den! Animeringen på björnen är sjukt fin och handlingen är perfekt. En kanonbra film helt enkelt!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards