Videohyllan

Alla inlägg under september 2016

Av D - 7 september 2016 14:09

Originaltitel: The blue lagoon
Regissör: Randal Kleiser
Utgivningsår: 1980
Längd: 104 min


Två små barn och en skeppskock överlever ett skeppsbrott och räddar sig iland på en idyllisk söderhavsö. Men kocken dör snart och pojken och flickan blir utlämnade åt sig själva. Dagarna blir till år och Emmeline och Richard skapar sig ett hem omgivet av exotiska djur och naturens skönhet. Dom lär sig hantera de förvirrade fysiska och känslomässiga förändringar som visar sig när dom växer upp. Och allteftersom dom mognar, förvandlas barndomens hängivenhet till en intensiv och djup kärlek som till slut leder till att ett barn föds. Men ska de någonsin komma tillbaka till civilisationen?


Jag tyckte faktiskt om denna film. Jag är nog den enda i världen som inte hade sett denna. Så älskling tvingade mig sen den, och jag gillade den! Lite Robinson Crusoe-stuk över det hela. Dock är inte skådespelet så bra av Brooke Shields... tycker verkligen att hon spelar en överdriven och tafatt roll. Annars är ju miljön ett stort plus. Vilket vackert och exotiskt ställe alltså! Wow! Det som hade blivit perfekt va ifall dom koncentrerade sig lite mer på hur dom överlevde dom tidiga åren. För filmen startar ju mer eller mindre när dom redan är 15-16 år på ön. 



Av D - 7 september 2016 13:59

Originaltitel: Der 7bte zwerg
Regissör: Boris Aljinovic & Harald Siepermann
Utgivningsår: 2014
Längd: 87 min

 

Det är kvällen innan prinsessan Roses 18-årsdag. Alla är i slottet för att fira: Snövit och hennes dvärgar, Rödluvan, Vargen, Askungen och många andra. Men precis som väntat faller häxan Dellamortas förbannelse in. Rose sticker sig på en nål och alla i slottet faller i sömn. Bara Roses älskade Jack kan rädda henne, men han fångad av Dellamortas drake. Kan dvärgarna överlista draken och häxan - och rädda Roses liv?


Jag ÄLSKAR hela konceptet med att blanda in alla sagofigurer och olika väsen i samma film! Det har vi sett flera gånger förr, men jag tröttnar aldrig på det :) Dock är tyvärr dvärgarna konstiga i denna film. Dom heter helt osammanhängande namn (Bobbo till exempel) och det passar sig inte riktigt. Vore kul om dom hette som dom gjorde på riktigt. Annars är denna tecknade film söt, humoristisk och som vanligt - dom goda vinner och dom onda försvinner :)



Av D - 6 september 2016 12:25

Originaltitel: The hot chick
Regissör: Tom Brady
Utgivningsår: 2002
Längd: 104 min

 

17-åriga Jessica Spencer är just så odräglig, som bara pluggets populäraste tjej kan vara. Hon är snygg, smart och dejtar killen alla vill ha. Men en morgon får hon sitt livs chock - en förbannelse har förvandlat henne till en sluskig 30-årig man. Medan Jessica får en omtumlande inblick i grabbarnas värld, börjar en vild jakt mot tiden för att hitta ett sätt att häva förbannelsen. Jessica har nämligen bestämt sig för att vinna skolans cheerleadertävling och ta tillbaka sin snygge pojkvän som hon håller på att förlora. Något som lär bli svårt så länge hon är fångad i en medelålders manskropp.


Haha, denna va faktiskt ganska kul :) Jag gillar ju Rob Schneider, som spelar den manliga "Jessica". Han är grymt rolig i denna och gör sin roll perfekt! Lite roligt att Adam Sandler har en liten, meningslös roll i filmen. Fråga mig inte varför. Filmen påminner om 80-talets "Big" - lite med att byta kropp, fast denna är mycket roligare såklart. Anna Faris spelar också en roll i filmen, som Jessicas bästa vän. Hela hon är ju rolig i sig och hon gör inget undantag i denna film! Absolut en kanonbra "tjejfilm! detta!



Av D - 5 september 2016 11:12

Originaltitel: The Amityville terror
Regissör: Michael Angelo
Utgivningsår: 2016
Längd: 84 min

 

En ny familj flyttar in i ett gammalt hus i Amityville där pappans syster redan bor. Huset verkar ha en konstig hemlighet då det är många familjer som flyttat in och flyttat ut. Men denna familj är överlyckliga över att systern fått köpa detta vackra hus för en billig peng. Men det visar sig att ett hus är inte alltid bara ett hus, då dom snart blir plågade och torterade av en ond ande som bor i huset samtidigt som invånarna i den lilla byn verkar göra allt för att dom ska stanna kvar.


Nej. Denna filmen va absolut inget bra. Långtråkig, inte otäck alls och rätt så handlingslös. Det känns som om den röda tråden tappas nånstans på vägen. Och Nicole Tompkins som spelar Hailey spelar otroligt dåligt. När det kommer till relationer så är man inte så "på" som hon är. Störde mig riktigt mycket faktiskt. Detta va bortkastad tid, jag som hade stora förhoppningar för denna film.



Av D - 4 september 2016 12:07

Originaltitel: Decay 
Regissör: Joseph Wartnerchaney
Utgivningsår: 2015
Längd: 98 min

 

Jonathan är en väldigt ensam och annorlunda man. Han är besatt i renhet, som hans mamma har lärt honom att det är väldigt viktigt, och håller sig helst undan andra människor. En dag får han besök: en ung kvinna som efter en omskakande händelse dör i hans hem. Han anmäler dock inte händelsen för han är glad att ha fått en vän - men så småningom börjar kroppen att förruttna men Jonathan kan inte släppa sin fina, underbara vän. 


Vad ska man säga? 90% av filmen får man se när Jonathan städar, städar och.... städar? Han har en överdriven besatthet av att allt ska va rent, och den besattheten fungerar inte att fokusera en film på. Därför blir filmen väldigt tråkig. Visst, ganska groteskt med tanke på att hans nyfunna vän börjar ruttna, men man ser inte så värst mycket av det. För övrigt spelar Rob Zabrecky rollen som Jonathan rätt bra. Men det är väl det enda positiva med filmen.



Av D - 3 september 2016 11:29

Originaltitel: The do-over
Regissör: Steven Brill
Utgivningsår: 2016
Längd: 102 min

 

Bankmannen Charlie träffar sin gamla barndomsvän Max på en återträff. Max får Charlie att inse att hans liv suger och lockar med honom på weekend i Florida. Väl där iscensätter Max sin egen död tillsammans med Charlies. Något som Charlie inte riktigt ville gå med. Till slut inser Charlie att det va en perfekt idé av Max att få börja om från början med nya identiteter. Det visar sig dock att männen dom nu låtsas vara är i ännu värre problem.


Denna filmen va okej. Adam Sandler gillar jag, men han va inte speciellt rolig i denna film. Hela filmen va faktiskt inte speciellt "skrattframkallande", men filmen va ändå godkänd. Handlingen räddade det hela. Det jag skrattade till på va dom homofobiska skämten som va riktigt skoj faktiskt. Men det va kanske det enda som va roligt i filmen. Men jo, inte va den dålig iallafall! Helt okej att slötitta på en fredagkväll när man har tråkigt :)



Av D - 1 september 2016 09:34

Originaltitel: 10 Cloverfield Lane
Regissör: Dan Trachtenberg 
Utgivningsår: 2016
Längd: 103 min

 

Michelle vaknar upp efter en bilolycka i ett skyddsrum någonstans på Louisianas landsbygd. En okänd man, Howard, utger sig för att vara hennes räddande ängel - utanför pågår någon sorts kemisk invasion, möjligen är det maskar från rymden som har tagit över civilisationen vilket gjort att världen utanför nu är obebolig. Han är givetvis spritt språngande galen. I rummet bredvid finns Emmet som sökt sig hit när attacken började. Dom är inlåsta i skyddsrummet och Howard påstår att dom måste vara kvar där 1år, 2 år, eller ännu längre. Michelle inser att hon måste fly.


Denna filmen va faktiskt rejält spännande! John Goodman spelar den paranoida Howard och han gör det kanon! Det va längesen jag såg honom i en film. Filmen är spännande på flera plan: är det någon invasion utanför? Eller är Howard en farlig man som bara vill hålla folk inlåsta? Ska Michelle och Emmet lyckas fly? Man har sina aningar som vad syftet är med att Howard håller dom inlåsta, men filmen får en ordentlig twist och blir inte alls som jag trott! Riktigt spännande film!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards