Videohyllan

Alla inlägg den 23 september 2016

Av D - 23 september 2016 18:17

Originaltitel: Jag vill inte leva detta livet
Regissör: Renzo Aneröd & Bo Harringer
Utgivningsår: 2008
Längd: 74 min

 

En kille från Göteborgstrakten, som missbrukat GHB och andra fattigmansdroger, tar sitt liv genom att hoppa från Angeredsbron. Detta blir anledningen till att Renzo Aneröd och Bo Harringer bestämmer sig för att följa några av dom missbrukare som finns i Göteborg för att, om möjligt, få svar på varför denna typ av missbruk är så utbrett just i Västsverige. Vi får träffa två killar som har växt upp tillsammans, som man får följa hela filmen i flera år genom deras kamp mot GHB-missbruket. 


Nja. Visst, historien är fruktansvärt tragiskt. En kamp mot missbruk måste vara fruktansvärt svårt. Det jag blir så förbannad över att dessa killar verkligen hade behövt professionell hjälp redan vid första ropet på hjälp! Hur tragiskt är vården i Sverige egentligen? Det är såna här människor man borde ta på allvar och lägga alla resurser på för att hjälpa! Det värsta är nästan att när vissa saker händer under filmandet, så sitter filmteamet där som idioter och filmar?! Vissa saker borde absolut inte få vara med i filmen. Det är synd om dessa ungdomar. Det finns en gräns för hur långt man får gå för pengar.



Av D - 23 september 2016 17:59

Originaltitel: Remember
Regissör: Atom Egoyan
Utgivningsår: 2015
Längd: 95 min

 

Filmen handlar om 90-åriga juden Zev, som överlevde Förintelsen. Han lever nu på ett ålderdomshem tillsammans med sin vän från samma koncentrationsläger som också överlevde. Zev lider av en ganska svår typ av Alzheimer och glömmer gång på gång att hans fru gått bort för flera månader sedan. Han lovade att när hon gick bort, skulle han leta reda på den gamla nazister Rudy, som hade ihjäl hela Zevs familj under andra världskriget. Zev vill nu ha sin hämnd på Rudy.


Oj oj oj. Denna film gav mig rysningar! Visst, den större delen av filmen va på gränsen till "tråkig" då det handlar om Zevs resa från stad till stad för att hitta Rudy. Men jag kan inte annat än ge filmen högsta poäng pga slutet. Det blev en sån jäkla överraskning, så att hela filmen blev plötsligt toppen! Exakt så här ska filmer vara! Jag kan tala om att det verkligen knöt sig i magen efter att filmen va slut. Historien är hemsk såklart då handlingen knyter an till Förintelsen. Den tiden borde suddas ut ur världens historia. Tyvärr går det ju inte. Men filmen va verkligen toppen!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards