Videohyllan

Alla inlägg under februari 2013

Av D - 16 februari 2013 20:28

Originaltitel: Taken 
Regissör: Pierre Morel
Utgivningsår: 2008
Längd: 94 min

 

Kim och Amanda är två tonårstjejer som bestämmer sig för att åka till Paris ensamma. Kims pappa Bryan Mills är emot det, men går ändå med på det, för dotterns skull. Tjejerna hinner knappt sätta ned sina små fötter på Charles de Gaulle-flygplatsen förrän de luras iväg av en trevlig fransman och hamnar i ett albanskt sexnätverk med misshandel, droger och auktioner på oskulder. Fransk polis sitter bara och rullar tummarna. Kims pappa får reda på detta och bestämmer sig för att till varje pris rädda sin dotter.  Han kan misshandla, tortera och döda skurkarna så att de leder honom till sin dotter innan hon förhoppningsvis har drabbats av ett öde värre än döden.


Kanonfilm! Det är mycket spänning genom hela filmen och man sitter verkligen på nålar och vill bara se mer. Man får en inblick i sexhandeln och det är så jävla tragiskt så det är inte sant... Man mår väldigt illa av denna film med allt som har med sexhandeln att göra, samtidigt som den är fruktansvärt spännande. Och sånt här pågår runt om i världen dagligen. Så otroligt tragiskt och hemskt. Filmen är definitivt sevärd!



Av D - 15 februari 2013 17:06

Originaltitel: Toolbox murders
Regissör: Tobe Hooper
Utgivningsår: 2004
Längd: 94 min

 

Varje år kommer tusentals människor till Los Angeles för att förverkliga sina drömmar. Några lyckas. Några återvänder hem. Andra bara försvinner. Oförklarliga och dödligt farliga händelser börjar inträffa när ett ungt par flyttar in i ett förfallet hyreshus i Hollywood. När det nya paret flyttar in så hör dom precis allt som sker & på nattetid så är det någon som hamrar.

Jag gillar inte denna film. Finner den oerhört tråkig och långsam. Detta är en remake, och jag har inte sett en äldre versionen men är inte så sugen på att se den heller, ärligt talat. Jag läste att i USA gjorde det mycket censurer i denna film men jag förstår inte varför. Jag såg den ocensurerade versionen, och jag fattar inte vad som skulle vara så hemskt med den. Rena skiten. Ganska mycket förutsägbart och och konstigt. 



Av D - 12 februari 2013 14:14

Startade: 2012
Genre: Reality
Säsonger: 5

 

Hur blir unga kära idag? Ofta handlar det först om att få kontakt med någon online, någon som du aldrig träffat på riktigt. Problemet är att din stora kärlek som du har träffat online kanske ljuger om vem han/hon är. Sms på din iPhone har ersatt den traditionella middagsdejten och Facebook-chatten har ersatt samtalen face-to-face. Från producenterna för den kritikerrosade dokumentären Catfish kommer nu en TV-serie med samma tema där par bara haft online-kontakt och blivit kära. Vad händer när dom träffas på riktigt? Och vad händer när det visar sig att personen du chattat med en längre tid och lärt känna, visar sig vara någon helt annan än han/hon utgett sig för att vara?


Detta är fan den bästa reallity-tv-show jag någonsin sett! Jag ÄLSKAR denna serie! Varje avsnitt handlar om en person som kontaktar programmet Catfish, för att denne tror sig misstänka att personen den chattat med inte är den han/hon utger sig för att vara. Det är huvudtemat med denna serie. Sen kör Nev och hans medarbetare (som har själva programmet) sin "utredning" om vem som egentligen sitter bakom datorskärmen. Man blir fan förvånad efter varje avsnitt hur jävla långt människor kan gå. Dom utger sig för att vara andra, snor bilder från andra och påstår sig vara dom, ljuger upp ett helt liv, för att till sist verkligen åka dit. Sånt här händer dagligen och jag är 100% säker på att ALLA har råkat ut för detta. Att det är någon annan som sitter bakom datorskärmen och chattar med dig.



Av D - 11 februari 2013 20:14

Originaltitel: Wreck-it Ralph
Regissör: Rich Moore
Utgivningsår: 2012
Längd: 108 min

 

Röjar-Ralf är en enorm skurk i TV-spelet "Fixar-Felix Jr." där man ska hjälpa spelets hjälte att fixa en byggnad som Ralf förstör. I 30 år har Ralf bara gjort samma sak om och om igen och har börjat tröttna på att vara skurken. För att bevisa att han kan bli en snäll kille och inte bara en skurk, rymmer Ralf från spelet via nätsladden och hamnar i det nya moderna spelet "Hjältens pris", ett spel med laservapen, där han hjälper sergeant Calhoun att slåss mot cyberkrypen. Ralf vinner en medalj eftersom folket i "Fixar-Felix Jr." kommer att respektera honom bättre med en medalj. Senare råkar Ralf hamna i "Sockerkick", ett racing-spel där bilarna är gjorda av kakor och godis. Där träffar han på Vanilja von Sockertopp. Vanilja tar hans medalj, som hon tror är en guldpeng, och använder den för att anmäla sig till tävlingen. Ralf måste hjälpa Vanilja att bygga en egen racerbil och låta henne vinna tävlingen för att han ska få tillbaka medaljen, men problemet är att Vanilja är en bugg och inte får tävla. Samtidigt står "Sockerkick" inför ett hot som kommer att påverka hela spelhallen och "Fixar-Felix Jr." riskerar att kopplas ur, och Ralf är den som oavsiktligt påbörjade det.


Otroligt söt film som handlar om just tevespels-genren. Utan att verka för klyschig så är filmen så söt så man får hål i tänderna, bokstavligen! Absolut sevärd & den kommer garanterat gillas av alla barn! Brukar tycka att dagens animerade filmer inte är så himla bra som filmer förr i tiden, men denna film va ju helt fantastisk! Så söt och samtidigt rolig! Jaa, absolut en BRA film!



Av D - 9 februari 2013 08:11

Originaltitel: Mean girls
Regissör: Mark Waters
Utgivningsår: 2004
Längd: 97 min

 

Huvudrollen Cady Heron flyttar till USA efter att ha vuxit upp i Afrika med hennes föräldrar som är zoologer. Hon börjar på high school och hennes första vänner blir Janis Ian och Damian, som skulle beskrivas som "outsiders". Hon träffar också innegänget The Plastics med Regina George, Gretchen Weeners och Karen Smith - skolans snyggaste tjejer. Cady hänger på dom för att hon och hennes vänner Janis och Damian har bestämt sig för att driva med henne, men i början är det inget stort. Men när Cady förälskar sig i Reginas fd. pojkvän börjar Regina att förstöra för henne och Regina tar tillbaka sin fd. pojkvän. Då kan Cady inte ta det längre och tillsammans med Janis och Damian planerar hon sin hämnd. Men nånting börjar hända. Cady blir mer och mer ytlig när hon umgås med The Plastics och börjar själv bli "cold hard shiny plastic" som Janis kallar det och förvandlats mer och mer till en bitch. 


Jag älskar verkligen denna film! Den visar hur lätt det är att bli en bitch trots att man kanske inte ens egenligen vill det. Hur lätt det är att falla för grupptryck. För dessa sorters "gäng" med dom coola, nördarna, pluggisarna osv finns på varenda skola och mobbing är ett väldigt stort problem. Alla är lika mycket värda, även om du är smal, tjock, lång, kort, vit, svart, tät eller fattig. ALLA är värda en chans och ingen bör mobbas för att man inte är som alla andra. Hur kul skulle det va om alla går runt och är likadana? Lindsay Lohan gör ett kanonjobb i denna film!



Av D - 3 februari 2013 18:33

Originaltitel: Anamorph
Regissör: Henry Miller
Utgivningsår: 2007
Längd: 103 min

 

Det har nu gått fem år sedan den beryktade fallet med seriemördaren ”Uncle Eddie” klarades upp. Det vill säga, om det nu verkligen klarades upp för nu verkar det figurera nya fall som påminner om dom. Polisen är förtegen och vet inte om det handlar om en Copycat eller om det verkligen är så att den man som man knöt fallen till för fem år sedan i själva verket var oskyldig och om den verkliga mördaren i så fall kom undan. Stan Aubray som utredde det ursprungliga morden kallas åter in på fallet. Framför honom målas ett groteskt händelseförlopp upp där man inte kan vara säker på någonting och framförallt inte lita på sina egna ögon.


Filmen är en mörk, kuslig kriminalgåta i samma anda som "Seven". Däremot tycker jag att denna film va fruktansvärd långsam och det gjorde att jag tyvärr tappade intresset för den. Jag vet inte om det finns en film före denna... man kan tro det? Men när jag försöker Googla om det, så hittar jag inget... Därför blir det som om det saknas saker i filmen. Jag tycker att dom skulle utveckla storyn lite mer och binda ihop allting. Vi ser fler kända ansikten i filmen som Willem Dafoe (gillar ej honom), Peter Stormare, Scott Speedman och Clea DuVall. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards