Videohyllan

Alla inlägg den 21 februari 2013

Av D - 21 februari 2013 18:44

Originaltitel: Excision

Regissör: Richard Bates Jr
Utgivningsår: 2012
Längd: 81 min

 

Pauline är en sjuttonårig tjej som börjar få nog av sin präktiga familj och skolan. Hon har ett stort intresse för kirurgi och ägnar mer tid åt att studera det än hon gör åt att studera i skolan. Hon har en mycket strikt mamma och en pappa som inte verkar bry sig så mycket och den enda hon verkar tycka om är henne syster som har cystisk fibros och snart kommer att behöva nya lungor. Nu är det så att man tidigt förstår, redan i första scenen, att Pauline har psykiska problem och hennes drömmar är mycket störande. Hon drömmer om blodiga lik på obduktionsbord som hon kryper och krälar över och hon verkar få sexuellt utbyte av det. Hon är väldigt sexuellt frustrerad och vill inget hellre än bli av med sin oskuld och hon utser en lämplig kandidat.


Ja, va ska man säga om denna film??? Den ligger i genren komedi, men jag fattade inte vart komedin va... Jag skulle nog skapa en egen kategori och stoppa in den under rubriken "konstig", men jag lägger den under genren drama. Det hände nämligen inte mycket, samtidigt som man trodde att det snart skulle hända saker... Men det hände inget... Inget vettigt iallafall. Slutet va ju verkligen konstigt också... Haha... Det enda bra med denna film är väl att Traci Lords spelar mamman :)



Av D - 21 februari 2013 06:28

Originaltitel: Hypnotisören

Regissör: Lasse Hallström
Utgivningsår: 2012
Längd: 122 min

 

I en idrottshall på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen. Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det. Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet. Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.  Snart påbörjas en kamp mot klockan för att hitta den sista dottern innan mördaren gör det.


Detta va en väldigt spännande film! Man satt liksom på nålar genom hela filmen och väntade på nästa sak som skulle ske. Däremot blev jag lite besviken över slutet faktiskt... Vet inte varför, men jag hade gjort slutet annorlunda! Annars är det definitivt en sevärd film i allra högsta grad! Självklart är ögongodiset Mikael Persbrant med i denna film. Men gud vad han har blivit gammal...



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards