Videohyllan

Alla inlägg den 19 februari 2013

Av D - 19 februari 2013 21:23

Originaltitel: Evangeline
Regissör: Karen Lam
Utgivningsår: 2013
Längd: 90 min

 

Evangeline Pullman, eller Eva som hon vill bli kallad, har precis brutit sig ur sin tämligen skyddade uppväxt för att hitta sig själv och ett nytt liv på college. När hon äntligen vågar sig ut ur sitt skal träffar hon den karismatiske och populäre Michael Konner och hans två kumpaner, men det visar sig att dom har helt andra tankar på vänskap än hon trott. Evangeline vaknar upp i en övernaturlig mardröm där hon ges en chans till, en chans att hämnas.


Men suck. Filmen börjar så bra!!!! Med lite efter halva filmen dalar den neråt och det blir bara... konstigt. Man fattar inte riktigt vad som händer med henne och vad som är "verklighet" eller bara hennes tankar? Det blir bara rörigt och kaos. Så synd med tanke på att filmen verkligen är spännande. Skådisarna är bra och specialeffekterna är bra! Åh vad dom kunde ha gjort den så mycket bättre. Suck.



Av D - 19 februari 2013 10:29

Originaltitel: Last action hero

Regissör: John McTiernan
Utgivningsår: 1993
Längd: 130 min

 

Danny Madigan är en tonåring som älskar att gå på bio. En kväll får han en gyllene biljett av biomaskinisten Frank, som enligt honom ska ha kommit från Harry Houdini. När Danny ser på film den kvällen är det bara han i salongen och biljetten drar på något sätt in honom i filmen, bredvid huvudrollsinnehavaren, Jack Slater som är Los Angeles häftigaste polis. Men en av filmskurkarna, Benedict, får tag i biljetten och kan på så sätt komma över till den verkliga världen. Sida vid sida med sin idol upplever Danny sitt livs äventyr. Danny älskar spänningen men kommer han att återvända till sin egen värld med livet i behåll?


Jag tyckte mycket om denna film när jag va liten. Tänkte att jag skulle friska upp minnet igen och se den en gång till. Men nu tyckte jag bara filmen va väldigt fjantig tyvärr. Visst, endel skratt fanns och mycket action, men mer än så va det inte... Så mycket overkligt som visserligen ska vara det i denna film, men nej... den va inte lika bra som den va när jag va barn :)




Av D - 19 februari 2013 00:08

Originaltitel: I spit on your grave 2
Regissör: Steven R Monroe 
Utgivningsår: 2013
Längd: 102 min

 

Katie försöker lyckas i den tuffa modellbranschen. När hon oskyldigt tackar ja till en fotografering för sin portfolio förvandlas plötsligt händelsen till en mardrömslik upplevelse med våldtäkt, tortyr och kidnappning. Ödet gör dock att hon, blåslagen, misshandlad och bruten, kan göra sig fri från kidnapparna. Hon överlever och bestämmer sig för hämnd, brutal sådan.


Denna filmen va också grymt bra, så som ettan! Denna kändes dock mer realtistik än den första. Just handlingen med att unga flickor blir kidnappade och förs utomlands till Polen och såna ställen och används som sexslavar och dylikt. Lite så va det med denna film. Och denna va mer råare än den första. Dock störde jag mig otroligt mycket på huvudpersonen Katies skrik. Hon skrek fan hela tiden och det lät så jävla kasst. Ilade i öronen och det lät fejk. Det va väl nackdelen med denna film. Annars va den toppen! Ska titta på trean snart med. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards