Videohyllan

Alla inlägg under mars 2017

Av D - 14 mars 2017 11:25

Originaltitel: Seven pounds
Regissör: Gabriele Muccino
Utgivningsår: 2008
Längd: 118 min

 

Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för dom misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad. Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra.


Fy fan. Jag grät som ett litet barn i slutet. Gud vad tårarna rann. Dock är filmen stundvis seg och handlingen dras verkligen ut. Det som är trögt är att under filmens gång förstår man inte vad det är som ska hända - förräns i slutet. Så man sitter som ett frågetecken blandat med lite irritation och bara väntar på upplösningen. Men när den väl kommer är det fruktansvärt gripande. Otrolig insats av Will Smith.



Av D - 13 mars 2017 11:14

Originaltitel: Non-stop
Regissör: Jaume Collet-Serra
Utgivningsår: 2014
Längd: 106 min

 

Bill Marks är en utbränd veteran inom flygvapnet som betraktar sin tjänst som ett skrivbordsarbete i luften. Men dagens färd blir inte ett rutinuppdrag. Kort efter att resan från New York till London påbörjats får han ett antal märkliga meddelanden som säger att han måste se till att regeringen överför etthundrafemtio miljoner dollar till ett speciellt konto. Om inte, kommer en passagerare att dö var tjugonde minut. Han inser att vem som helst ombord kan vara förövaren och att han måste hitta den skyldige innan tiden hinner rinna ut.


Helt okej actionrulle! Rätt så spännande trots att vissa saker är "omöjliga" i det verkliga livet. Men det kan man bortse ifrån. Det är inte helt uppenbart vem skurken är, så man får vara uppmärksam under filmens gång! Filmen är väl egentligen inte den bästa, men den blir aldrig tråkig trots att den endast utspelar sig på ett flygplan. I huvudrollerna ser vi Liam Neeson och Julianne Moore. 



Av D - 12 mars 2017 09:47

Originaltitel: The clique
Regissör: Michael Lembeck
Utgivningsår: 2008
Längd: 87 min

 

"The Pretty Committee" är tre flickor som går på mellanstadietoch har allt dom kan tänka sig! Pengar... kläder... och dom snyggaste killarna. Skvaller och intriger är en del av deras vardag på skolan i Westchester County, New York. Claire är ny på skolan och gör allt för att passa in, och kanske kommer hon att lyckas med en dos självförtroende och en hel del intrigmakande. Hon ser stora chanser när hennes familj hyr ett mindre hus hos "ledaren" Massies familj. Det måste ju bara bli bra! 


Söt "chick-familjefilm". Dock är skådisen som spelar Claire (Ellen Marlow) INTE bra i denna film. Överdriven och oengagerad. Dom kunde ha valt en bättre barnskådis åt denna film. Tjejgängets skådisar får dock pluspoäng! Detta är en tjejfilm för yngre tonåren och jag tror den åldern älskar den! Det handlar om mobbning, att passa in, tuffa gäng och töntgäng - precis som det är i skolan i den åldern. Vilket är så himla tragiskt, men sant.



Av D - 11 mars 2017 12:06

Originaltitel: Stop! Or my mom will shoot
Regissör: Roger Spottiswoode
Utgivningsår: 1992
Längd: 87 min

 

Polisen Joe försöker ta sig upp i karriärstegen när han får besök av sin högljudda och skjutglada mamma. Till hans förfäran vill mamman stanna kvar för att hjälpa honom att "ordna upp hans liv", som hon säger. Mamman lägger sig i Joes kärleksliv och dessutom jobbet! Mamman tror sig nämligen veta exakt hur man rensar upp i brottsträsket. Hur Joe än tror att han räddar henne från olika faror, är det alltid hon som får rädda honom i slutändan. 


Klassiker! Denna har man sett miljoner gånger, och ändå blir det inte tråkig! En action / komedi på hög nivå! Sylvester Stallone är det som spelar Joe och han passar utmärkt i actionrullar. Handlingen är dock ganska tunn men det gör ingenting. Duon får en att älska filmen! Mamman är ju definitivt en cool liten tant som menar så väl, men ändå går det så fel! Precis som dom flesta mammor får uppleva i denna värld :)



Av D - 10 mars 2017 09:29

Originaltitel: Disaster movie
Regissör: Jason Friedberg & Aaron Seltzer
Utgivningsår: 2008
Längd: 90 min

 

En grupp av misslyckade äventyrare i 20-årsåldern hotas av så gott som alla kända katastrofer – asteroider, orkanstormar och jordbävningar och kämpar för sina liv för att sätta sig i säkerhet. Deras väg genom katastroferna medför olika utmaningar och mysterier som gänget måste lösa för att få stopp på den hejdlösa ödeläggelsen.


Fy vilken kass film. Det är helt okej att dom blandar både sagofigurer, actionhjältar och andra kända varelser i en och samma film. Det gillar jag. Men denna "komedi" lyckas inte alls. Det jag störde mig enormt mycket på va missarna. I ena scenen kunde en karaktär tex få ett sår på kinden, och i nästa scen försvinner såret? Det la jag märket till två gånger. Filmen är sjukt kass. Det blir väldigt överdrivet och bara för mycket. Alldeles för mycket av det dåliga.



Av D - 9 mars 2017 14:00

Originaltitel: Miss Peregrine´s home for peculiar children
Regissör: Tim Burton
Utgivningsår: 2016
Längd: 127 min

 

Jakes älskade farfar lämnar ett antal ledtrådar till ett mysterium som spänner över olika världar och tid och leder Jake till en mystisk plats känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Mysteriet och faran blir tydligare när han lär sig mer om sina nya vänner och deras förmågor. Snart upptäcker han också vilka mäktiga fiender dom har och inser att endast hans egen "förmåga" kan rädda dom.


Mycket bra film! Filmen är baserad på böckerna med samma namn och regissören är vår älskade Tim Burton! Filmen går verkligen i hans stil med mycket fin, övernaturlig, mystisk sagokänsla. Spännande och välgjord film! Specialeffekterna får ett stort plus. Filmen slukar ens själ eftersom den är fin, mystisk och samtidigt väldigt spännande! Jag hade aldrig hört talas om denna, men blev direkt sugen på att läsa bokserien. Jag gillar inte fantasy-filmer egentligen men denna va verkligen bra!



Av D - 6 mars 2017 16:18

Originaltitel: Hot tub time machine 2
Regissör: Steve Pink
Utgivningsår: 2015
Längd: 93 min

 

Detta är uppföljaren till "Hot tub time machine" och den utspelar sig 10 år in i framtiden. När Lou hamnar i trubbel värmer Nick och Jacob upp badtunnan i ett försök att ta dom tillbaka till det förflutna för att kunna förhindra vissa tragiska händelser. Men istället landar dom i framtiden med Adam Jr. Nu måste dom förändra framtiden för att rädda det förflutna ... som är skrämmande närvarande.


Ettan va skitrolig, men denna är precis tvärtom. I denna blandar dom i mycket värdelös komedi i brist på annat känns det som. Filmen är otroligt överdriven jämfört med ettan. Den saknar helt och hållet charm och finess och det blir bara trams av det mesta tyvärr. John Cusack saknas i filmen (vet inte varför) och det gör ju att filmen dras ner några poäng. Filmen är även lite förvirrande, så hjärnan orkar inte följa med till slut i själva handlingen.



Av D - 5 mars 2017 15:44

Originaltitel: Hot tub time machine
Regissör: Steve Pink
Utgivningsår: 2010
Längd: 101 min

 

Fyra goda vänner samlas igen för att uppleva deras tonårstider. Dom är väldigt onjöda med sina nuvarande liv. Adam har blivit dumpad av flickvännen, Lou är en festprisse som inte hittar festen, Nicks fru kontrollerar allt han gör och Jacob är besatt av videospel och lämnar inte sin källare. Dom beslutar sig för att mötas på skidorten där dom festade som tonåringar. Efter en blöt natt med drinkar i bubbelbadet vaknar dom upp med en ordentlig baksmälla och året är 1986! Detta är deras chans att sparka framtiden i baken och ändra den, och nu ska dom inte begå samma misstag igen. Men minsta dumma ändring i det förflutna kan förstöra mycket i framiden.


Detta va en film över mina förväntningar! Den va riktigt rolig! Lite "tillbaka till framtiden"-känsla med mycket komedi i! Fina John Cusack spelar en av huvudrollerna, och han passar i komedifilmer likaså actionfilmer. Andra kändisar vi ser är Craig Robinson, Rob Dorddry och Clark Duke. Filmen blir inte överdriven så handlingarna är väldigt realistiska (om man bortser från en tidsresa såklart). Finns en tvåa med som jag är superpepp på nu! Riktigt rolig film!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards