Videohyllan

Alla inlägg den 16 juli 2016

Av D - 16 juli 2016 15:13

Originaltitel: Forsaken
Regissör: Justin Price
Utgivningsår: 2016
Längd: 89 min

 

När en präst upptäcker att hans fru är dödssjuk bestämmer han sig för att gå emot sin tro och använda sina kunskaper om exorcism för att besätta henne och således rädda hennes liv. Tron på Gud har han tappat helt, för varför skulle Gud göra hans fru dödssjuk och inte lyssna på hans böner? Samtidigt vet han inte riktigt vad det är för slags demon som har tagit över hans frus kropp. Det blir en kamp mot klockan och även en kamp mot onda krafter som visar sig vara starkare än han någonsin trott.


Men fy fasiken vilken kass film. Vissa scener slutar tvärt mitt i en hemsk situation och i nästa scen är det som om inget har hänt i föregående scen. Så himla dåligt. Detta händer ett antal gånger. Och dessa "tillbakablickar" blandas lätt ihop med "nutid" i filmen. Det är en väldigt blandning av allt möjligt tycker jag, och man får ingen rätsida av vad filmen egentligen ska koncentrera sig på. Maskerna är väl inte heller så bra gjort. Ser ut som en billig Halloween-mask som man köpt på någon loppis. Nej, denna film hade dom absolut kunnat skippa.



Av D - 16 juli 2016 14:03

Originaltitel: Restoration
Regissör: Zack Ward
Utgivningsår: 2016
Längd: 91 min

 

Todd och hans hustru Dr Rebecca Jordan flyttar till ett nytt hem som är ganska förfallet. Det verkar som om huset har övergivits och mer vet man inte. Paret jobbar med att återställa huset och att uppfylla deras drömmar om ett lyckligt liv. Dom har ett udda men vänligt par till grannar som heter Harold och Francine som verkar vilja vara lite för mycket delaktiva i deras tvåsamma liv. Rebecca upptäcker en trasig nallebjörn inuti en förseglad vägg - och i nallebjörnens mage hittar hon en ung flickas dagbok. När Rebecca börjar läsa i dagboken upptäcker hon att saker och ting inte är som det verkar. 


Denna film va både bra och dålig. Den börjar bra och handlingen blir mycket spännande och intressant. Mycket händer och man dras in i filmen samtidigt som man får rysningar i kroppen av handlingen. Framåt slutet brister det. Det blir alldeles för rörigt och det blir bara "för mycket" i slutet. Förväntade mig inte alls att den skulle sluta som den gjorde tyvärr. Men jodå, filmen är faktiskt sevärd. Kanske borde kolla på den en gång till och se om man förstår lite mer av slutet :)



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards