Videohyllan

Alla inlägg under december 2016

Av D - 12 december 2016 09:30

Originaltitel: Scary movie 3
Regissör: David Zucker
Utgivningsår: 2003
Längd: 84 min

 

Cindy och hennes nyvunna vänner råkar ut för många märkliga händelser - oförklarliga cirklar ute på fälten och mystiska videoband. Cindy ställs inför enorma utmaningar och har ständigt en grupp mycket konstiga människor i hälarna. Hon måste kämpa till det yttersta för att hindra dom onda makterna från att ta över världen igen. Samtidigt måste hon även hjälpa presidenten med att förhindra en utomjordisk invasion. 


Jag älskar ju dessa filmer :) Alla "Scary movie"-filmerna är absolut dom bästa komedifilmerna som gjorts. Jag kanske har dålig humor, men jag skrattar alltid hejvilt åt dessa filmer. Trean fungerar precis som dom andra. Här driver dom med filmer som "The ring", "8 mile" och "Signs". Charlie Sheen och Pamela Anderson har roller i filmen. Jag kan tala om att när dom gör en parodiscen med Michael Jackson skrattade jag så tårarna sprutade! Hur kommer dom på allt? Varannan minut är det något man skrattar åt och komiken fungerar toppen, även om den är oerhört tramsig :)



Av D - 11 december 2016 13:22

Originaltitel: Dokument inifrån: Thomas Quick
Producent: Hannes Rådstam
Utgivningsår: 2008
Längd: 2 x 58 min

 

I dokumentären tar Thomas Quick - eller Sture Bergwall som är hans namn i dag - tillbaka mycket av det som han tidigare sagt i terapisituationer, förhör och rättegångar. Men tidigare var en psykiskt sjuk Tomas Quick mer än villig att ta på sig skulden för åtskilliga mord. En belöning var terapeuternas uppmärksamhet. Han säger att han fick en kollosal respons som förstärkte hans berättande. En annan belöning var medicin. Påverkad och beroende av narkotikaklassade benzodiazepiner erkände han allt mer. Thomas Quick har erkänt ett 30-tal mord. I åtta av fallen är han dömd. Åklagare var Christer van der Kwast, som i dag är riksåklagare. I förundersökningarna var det tunt med både vittnen och teknisk bevisning mot Thomas Quick. Det avgörande var hans egna berättelser. Enligt dokumentären var åklagare Christer van der Kwast så övertygad om Quicks skuld att han flera gånger bestämde att bevisning som kunde fria Quick skulle göras om eller strykas.


Den här mannen är lite av min idol. Läst flera böcker om honom och har nyligen köpt hans egna bok. Det är fan sjukt att han lyckats lura hela Sveriges befolkning. Men det värsta är hur rättssystemet fungerar här. Att människor som jobbar med brott och har en avgörande hand i folks öde, kan leda människor åt ett håll och välja att inte tro något annat än att han är skyldig till allt han säger. Ledande frågor, överdosering av olika preparat, mycket mygel, blunda för felen. Även om det är uppenbart att Thomas Quick är psykiskt sjuk och mytoman så är det jävligt synd om honom. Jag tycker absolut enbart synd om honom i hela denna karusellen. Men samtidigt är han ju en mästare. Bra att han står på sig själv och har bevisat att samhället gör så jävla mycket fel att det är katastrofalt. Denna dokumentär av Hannes Rådstam är sjukt bra!



Av D - 11 december 2016 11:25

Originaltitel: The revenant
Regissör: Alejandro González Iñárritu
Utgivningsår: 2015
Längd: 156 min

 

Under en expedition i den outforskade amerikanska vildmarken blir Hugh attackerad av en grizzlybjörn. Hans vänner gör allt för att försöka ta med en allvarligt skadad Hugh genom snö och kalla nätter men är tvugna att till slut lämna honom kvar för att frysa ihjäl och dö - vilket dom tror att han gör. I sin kamp att överleva får han utstå obeskrivlig sorg och att ha blivit bedragen av sin närmaste vän John Fitzgerald. Nu är han på jakt efter upprättelse i den bittra vintern och drivs bara av ren viljestyrka och kärlek till sin familj att få sin hämnd på dom som lämnade honom.


Jag kan inte riktigt placera denna film. Historien va bra och spännande men den va alldeles för lång! Scener som i denna film har jag hittills inte sett något liknande. Bisarra våldsscener som är otroligt bra gjorda. När han kämpar mot grizzlybjörnen, när han kämpar för överlevnad. Hur bra gjort som helst! Riktigt råa och välgjorda scener. Dock är det MYCKET i filmen som är helt ologiskt och omöjligt om det skulle vara på riktigt. Men det är väl sånt man får ta. Jag ger filmen ganska lågt betyg men specialeffekterna topp betyg!



Av D - 10 december 2016 15:36

Originaltitel: Mostly Ghostly: Have you met my ghoulfriend?
Regissör: Peter Hewitt
Utgivningsår: 2014
Längd: 90 min

 

När det är Halloween lyckas Max äntligen få till en dejt med Cammy- den smarta och populära rödhåriga tjejen i skolan. Phears är ett elakt spöke som har planer på att erövra världen. Han släpper loss sina andar och vänder upp och ner på allt. Max tar sina spökvänner Tara och Nicky till hjälp för att omintetgöra Phears onda planer. Frågan är om han kommer lyckas hjälpa till att återförena sina spökkompisar med deras sedan länge försvunna föräldrar och samtidigt hinna i tid till sin Halloweendejt med Cammy?


Det är så synd att denna film inte finns svenskdubbat! Mimmi hade älskat den! Det är en perfekt, barnvänlig rysare med spöken och spänning samtidigt som det är mycket komedi i filmen. Förstod direkt att detta inte var första delen bland dessa filmer, men det gick att hänga med ändå. Men för skojs skull ska jag se den första och även dom andra om det finns fler. Jag hade älskat dessa filmer som 7-8 åring minsann. Det rysliga är lagom skrämmande och inte alls "för äckligt" för barn. En perfekt familjefilm, om man förstår engelska eller kan läsa textremsan i tid.



Av D - 7 december 2016 20:18

Originaltitel: Pathology
Regissör: Marc Schoelermann
Utgivningsår: 2008
Längd: 93 min

 

Vi får följa Dr Ted Grey som får chansen att visa vad han kan vid ett av USA:s mest prestigefyllda patologiprogram. Med hans skicklighet utmärker hans sig inte endast för sin mentor utan även eliten inom patologiprogrammet, där ledaren Dr Jake Gallo får upp ögonen för honom. Ledd av Gallo, upplever Ted saker som en normal människa aldrig skulle uppleva. I en vardag som baseras på sprit, sex, droger och skära upp lik så känns den gamla världen allt för dekadent för att fullföljas och Jakes fagra ord om livet inspirerar Ted att välja den väg som Jake och hans vänner redan valt. Han dras in i det ultimata spelet, ett spel om andras liv och det perfekta mordet. Frågan blir bara vad konsekvenserna av deras handling skapar.


Känsliga tittare varnas. Filmen är riktigt sjuk. Är man känslig så ska man nog inte titta på denna. Den är vidrig och helt enkelt fruktansvärt. En patolog är en människa som jobbar ungefär som en obducent. Utan att berätta för mycket så är tanken ganska hemsk att när du ligger på obduktionsbordet så är din kropp helt utlämnad till främmande människor som kan göra det mest vidrigaste med dig. Den tanken får mig att spy faktiskt. Hoppas innerligt att obducenter tar sitt jobb på allvar och inte hittar på en massa sjuka saker. Detta är en välproducerad film med bra skådespelare och ett bra manus.



Av D - 7 december 2016 20:00

Originaltitel: Don´t be afraid of the dark
Regissör: Troy Nixey
Utgivningsår: 2010
Längd: 99 min

 

Blackwood Manor ligger omgivet av fantasieggande trädgårdar och grönska. Här försvann naturskildraren och konstnären Emerson Blackwoods son spårlöst. Ett sekel senare flyttar Sally in medan hennes pappa och styvmamma renoverar det gamla herresätet. Sally utforskar huset och dess omgivningar uppfylld av känslan att ingen vill ha henne. Dom mystiska rösterna som hörs från källaren är det enda som ger henne tröst.


Usch. Jag tycker att denna va ryslig faktiskt. Jag gillar rysare med barn som är rädda för mörker / monster. Det blir en bra, lite fantasifull historia. Dock är "monstrena" i denna film någon dålig kopia av "Critters". Det kunde man ha jobbat lite extra med. Men historien håller och slutet är bäst. Såna här slut blir lite med verklighetsrelaterande än att dom goda vinner jämt. Filmen är snygg, välspelad och spännande. Och vi ser Katie Holmes i en av huvudrollerna. 



Av D - 6 december 2016 20:57

Originaltitel: Scream 4
Regissör: Wes Craven
Utgivningsår: 2011
Längd: 111 min

 

För tio år sedan tystnade skriken och mördaren, som dolde sitt ansikte bakom den numera legendariska Scream-masken, försvann. Legenden, historierna och filmerna "Stab" lever dock kvar. Sidney Prescott har lyckats återvända till ett relativt normalt liv, mycket tack vare sitt skrivande av en självbiografi. Men nu är det dags igen - mördaren har återvänt och skriken får en ny dimension.


Nej. Dom borde ha stannat efter Scream 2. Det kändes som om denna film aldrig skulle ta slut! Alldeles för många mord, och ändå är tempot ganska långsamt och tråkigt. Det går liksom inte att krama ur trasan mer. Den är redan alldeles för torr. Det som störde mig mest va att Courteney Cox inte såg ut som sig själv. Jag trodde helt ärligt talat att dom hade bytt ut henne mot en annan skådis, och störde mig på det genom hela filmen. Men sen visade det sig att det visst va hon. Ha. 



Av D - 6 december 2016 09:45

Originaltitel: Scream 3
Regissör: Wes Craven
Utgivningsår: 2000
Längd: 116 min

 

Vi får återigen möta dom överlevande från massakern i Woodsboro där två galna mördare förföljde Sidney Prescott och mördade flera av hennes vänner. Efter att en liknande massaker skett på det college som Sidney läste vid har man nu beslutat sig för att återigen spela in en ny film baserad på morden. Sidney har dock dragit sig undan från allt och lever ett stillsamt liv i en stuga i bergen, men då skådespelarna som är med i filmatiseringen börjar dö en efter en och ett foto på Sidneys mamma återfinns vid varje lik beslutar hon sig för att komma tillbaka för att en gång för alla ta reda på vad som försiggår. 


Nej. Här börjar det gå utåt. För det första så blandar dom in hallucinationer i Sidneys liv om Maureen, Sidneys mamma vilket förstör väldigt, väldigt mycket. Hallucinationerna har inte ens någon mening? För det andra så är "skådespelarna" i Stab-filmen så otroligt kassa! Där kunde dom ha fått tag i mycket bättre skådisar. Slutet är tråkigt och det känns inte som om man får "gissa" mördaren / mördarna i denna. Det känns som om ingen är misstänkt. Handlingen håller inte och det blir bara tråkigt helt enkelt. Antar att byte av manusförfattaren har en avögrande roll i detta. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards