Videohyllan

Alla inlägg under juli 2016

Av D - 16 juli 2016 14:03

Originaltitel: Restoration
Regissör: Zack Ward
Utgivningsår: 2016
Längd: 91 min

 

Todd och hans hustru Dr Rebecca Jordan flyttar till ett nytt hem som är ganska förfallet. Det verkar som om huset har övergivits och mer vet man inte. Paret jobbar med att återställa huset och att uppfylla deras drömmar om ett lyckligt liv. Dom har ett udda men vänligt par till grannar som heter Harold och Francine som verkar vilja vara lite för mycket delaktiva i deras tvåsamma liv. Rebecca upptäcker en trasig nallebjörn inuti en förseglad vägg - och i nallebjörnens mage hittar hon en ung flickas dagbok. När Rebecca börjar läsa i dagboken upptäcker hon att saker och ting inte är som det verkar. 


Denna film va både bra och dålig. Den börjar bra och handlingen blir mycket spännande och intressant. Mycket händer och man dras in i filmen samtidigt som man får rysningar i kroppen av handlingen. Framåt slutet brister det. Det blir alldeles för rörigt och det blir bara "för mycket" i slutet. Förväntade mig inte alls att den skulle sluta som den gjorde tyvärr. Men jodå, filmen är faktiskt sevärd. Kanske borde kolla på den en gång till och se om man förstår lite mer av slutet :)



Av D - 3 juli 2016 13:10

Originaltitel: After
Regissör: Ryan Smith XXXVIII
Utgivningsår: 2012
Längd: 90 min

 

När två överlevande efter en busskrasch vaknar upp, upptäcker dom att dom är ensamma i deras lilla hemstad. Dom minns ingenting av busskraschen, men något är mycket konstigt. Deras minnen från förr blir till liv och mörka sanningar kommer fram. Nu måste dom samarbeta för att hitta sanningen bakom vad som har hänt, och snart börjar dom tvivla på att staden dom känner så väl verkligen är vad dom tror att den är.


Nja. Själva upplägget och historien kunde ha blivit något bra, men när dom blandar in konstiga monster i denna film förstörs allting. Annars är filmen faktiskt ganska spännande. Specialeffekterna är bra gjorda och skådespelarna är kanon. Handlingen är intressant och man vill få veta sanningen. Men i slutet tappar filmen allting och det blir bara konstigt och kasst. Sen slutar filmen utan att ha knytit ihop påsen ordentligt. Man vill att historien ska fortsätta och avslutas på ett ordentligt sätt.



Av D - 2 juli 2016 13:09

Originaltitel: The other side of the mirror
Regissör: Zach Hamer
Utgivningsår: 2016
Längd: 90 min

 

Ett fantasydrama som utspelar sig under den största drogepidemin i Amerikas historia. Tonårsflickan Alice har nyligen flyttat med sin familj till Pacific Northwest. En dag träffar hon på en elegant mystisk man som oförklarligt nog ber henne följa med ner i ett kaninhål i skogen. Därigenom leds hon till en mörk och märklig värld som befolkas av bisarra människor och skrämmande varelser.


Oh my god! Hahah, filmen är ju helt störd, men den har sin charm minsann! Innan jag såg filmen visste jag inte att filmen skulle va kopplad till den största drogepidemin i Amerika, och jag blev minsann förvånad och skrattade nästan ihjäl mig! Det börjar ju med att Alice får ett piller av en mystisk man. Sen går hon ner i Opiumhålan, äter konstiga svampar i skogen och blir riktigt hög, blir bjuden på hostmedicin av Hattmakaren samt amfetamin. Detta är minsann en konstig version av Alice i Underlandet, men som sagt, den har sin charm! :D



Av D - 1 juli 2016 17:26

Originaltitel: The fourth kind
Regissör: Olatunde Osunsanmi
Utgivningsår: 2009
Längd: 98 min


Faktabaserad thriller som handlar om ett pågående olöst mysterium i Alaska, där en stad har råkat ut för ett antal oförklarliga försvinnanden under dom senaste 40 åren. Det finns också misstankar om att myndigheterna försöker mörklägga händelserna. Dr. Abigail Tyler kommer till Alaska för att intervjua människor som sägs ha blivit bortförda av utomjordingar. Det visar sig att dom alla, oberoende av varandra, har samma detaljerade historia att berätta och Tyler kommer en skrämmande sanning på spåren.


Denna film verkar många gilla väldigt mycket. Jag tyckte den va riktigt boring. Detta är en verklighetsbaserad film, men för första gången tycker jag att en sån film va riktigt tråkig. Det enda som va bra va väl dom riktiga inspelningar av telefonsamtal i slutet på filmen. Det va det mest intressantaste av allt. Jag vet inte vad jag ska tro om utomjordingar, men bruden i denna film verkade helt sinnessjuk. Tro fan hon mördade sin egen dotter och gjorde sig av med kroppen då hon hade såna vanföreställningar om sin make. Nej, denna film va verkligen botten.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards