Videohyllan

Alla inlägg under januari 2016

Av D - 4 januari 2016 13:27

Originaltitel: Harry Potter and the prisoner of Azkaban

Regissör: Alfonso Cuarón 

Utgivningsår: 2004
Längd: 141 min

 

Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. Dom grymma fångvaktarna från Azkaban, dementorerna, har kallats in för att vakta skolan. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner. Men han är fast besluten att lösa mysteriet kring Sirius Black.


Ja, som ni vet så älskar jag ju Harry Potter-filmerna. Men jag märkte på barnen att det börjar bli komplicerat nu. Jag däremot tycker denna filmen är ball. Den har MYCKET handling och kollar man på den första gången så förstår man inte riktigt vad som händer - förän i slutet på filmen. Precis som det ska va! Ett kanonslut gör ju hela filmen. Rinner däremot filmen ut i sanden på slutet blir den automatiskt dålig. Men denna är bra! Vad annars kan man förvänta sig? :)



Av D - 3 januari 2016 11:49

Originaltitel: Harry Potter and the chamber of secrets

Regissör: Chris Columbus

Utgivningsår: 2002
Längd: 161 min

 

Sommarlovet är nästan slut och det är dags för den nu tolvårige Harrys andra år på Hogwarts skola för trolldom och häxkonster. Men någon vill hindra honom från att fara tillbaka, en liten husalf vid namn Dobby är beredd att ta till livshotande knep för att få Harry att hålla sig borta från Hogwarts, där faror sägs vänta. Harry låter sig dock inte stoppas utan återförenas lyckligt med sina skolkamrater Ron och Hermione och dom andra vännerna i skolan. Det dröjer dock inte länge innan märkliga saker börjar hända. Någon tycks verkligen vilja döda Harry, en efter en blir eleverna förstelnade och vår unge hjälte visar sig ha magiska krafter ingen har anat - onda krafter, ormviskarkrafter, som hör hemma i ärkefienden Voldemorts släktträd. Rykten om att Hemligheternas kammare har öppnats sprids. Men vem kan ha öppnat den? Och varför?


Åh, älskade Harry Potter. Uppföljaren är verkligen en succé! Jag gillar faktiskt tvåan mest av alla åtta filmer! Barnen satt verkligen som fastklistrade och filmen är spännande hela vägen! Slutet är verkligen lyckat och slutar med längtan efter nästa film. Jag älskar verkligen Harry Potter filmerna trots att jag snart är 31 år gammal. Maken verkar gilla dom oxå - då han tyckte det va spännande och försökte lirka ur mig vad som skulle hända :) 



Av D - 2 januari 2016 10:28

Originaltitel: Harry Potter and sorcerer´s stone

Regissör: Chris Columbus

Utgivningsår: 2001
Längd: 152 min

 

Harry Potter bor hos med sin tyranniske morbror Vernon och hans familj. Han har vant sig vid att bo och sova i det trånga skrymslet under trappan. På grund av tragiska omständigheter tvingades Harrys otäcka släktingar ta hand om honom när han var baby. En dag dimper det ner ett kuvert i brevlådan adresserat till "Mr H. Potter, Skrymslet under trappan". Avsändare är Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom.


Äntligen har vi börjat köra en Harry Potter-maraton med våra barn! Dessa filmer är ju ett MÅSTE för dom att se. Jag älskade dessa när dom kom och jag älskar dom lika mycket nu när jag är vuxen! Alla filmerna har en sån mysig atmosfär och allt är så himla bra gjort! All magi trollbinder mig trots att det bara är på film. Man önskar själv att det fanns magi och såna här skolor! En perfekt familjefilm med inslag av både spänning, äventyr, komedi och lite "skräck" på ett mildare sätt, för dom barnen som inte är vana vid det :)



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards