Videohyllan

Alla inlägg den 10 januari 2016

Av D - 10 januari 2016 10:20

Originaltitel: Beck - Sjukhusmorden

Regissör: Stephan Apelgren

Utgivningsår: 2015
Längd: 84 min

 

En svårt ALS-sjuk äldre kvinna avlider på ett sjukhus i Stockholm. Det verkar dock som om hon bragts om livet då man hittar en tom spruta med ett innehåll hon ej ska ha, jämte hennes döda kropp. Sonen till kvinnan anklagar läkaren Johan Fors för dådet. När sedan Johan Fors hittas död riktas misstankarna mot sonen. Men även Johan Fors kollegor verkar dölja saker för Beck-gruppen.


Ytterligare en perfekt Beck film! Denna va mycket bra! Just i skrivandets stund så ligger jag själv inne på sjukhus, så jag tänkte lite på sakerna som skedde i filmen. Att bli felmedicinerad är nog vanligare än man tror. Att man får fel medicin då sköterskor och andra råkat blanda ihop journalerna. Det märkte jag första natten jag va här. Jag fick en starkare sömntablett än vad jag ordinerats för (fick jag höra i efterhand). Inte för att just det är en stor skandal då jag äter sömnpiller i vanliga fall som är för svaga, men man märker hur lätt det är att göra fel. Tyvärr kan det handla om liv och död om man gör stora misstag. Filmen va iallafall kanon och det va jag såklart inte överraskad om!



Av D - 10 januari 2016 10:13

Originaltitel: Beck - Invasionen

Regissör: Stephan Apelgren

Utgivningsår: 2015
Längd: 89 min

 

En död man hittas nedgrävd utanför Stockholm. Han går först inte att identifiera men när ytterligare en man hittas mördad får polisen anledning att tro att båda fallen har koppling till terrorverksamhet. Beck-gruppen tvingas nu samarbeta med Säpo, vilket inte är helt problemfritt. Andra saker som inte är problemfritt är när det dyker upp fler och fler namn till illegala invandrare som har koppling till ett och samma företag.


Jag är helt besatt i Beck. Tyvärr har jag väntat ett tag med dessa nyare filmerna då jag har kollat på andra filmer, men nu va det dags att dra fram mitt kriminal-intresse igen! Denna va helt okej! Inte den bästa av alla Beck-filmerna, men den va ändå bra! Mikael Persbrant är lika hård som vanligt och jag älskar honom till fullo! Var hittar man en sån sexig karl?! Väldigt mycket invandrar-relaterad, men tyvärr är ju sanningen sådan. Att många har varken asyl eller uppehållstillstånd, kommer hit, och förstör landet istället. Det är faktiskt dagens sanning.



Av D - 10 januari 2016 08:47

Originaltitel: Harry Potter and the goblet of fire

Regissör: Mike Newell

Utgivningsår: 2005
Längd: 157 min

 

Harrys fjärde år på Hogwarts inkluderar Triwizard-turneringen i vilken elevrepresentanter från tre olika skolor tävlar i en magisk trekamp med ökande svårighetsgrad. Dom tävlande väljs av den flammande bägaren som detta år gör ett mycket överraskande uttalande: Hogwarts ska ha två representanter i turneringen inklusive Harry Potter. Som om saker och ting inte var svåra nog börjar tecken på den onda trollkarlen Voldemort dyka upp och signalera att han börjar bli redo att komma tillbaka till dom levandes värld.


Jag hade för mig att denna film inte va så bra... men jag hade fasiken fel. Jag hade bara sett den en gång innan, så detta va andra och jag blev mycket positivt överraskad! Den är otroligt spännande. Inte bara dels med alla farliga tävlingar som dom går igenom, utan även den övriga handlingen är mycket spännande. Filmen bjuder även för första gången på tårar och ja, man blir lite berörd faktiskt. Och den bjuds även på kärlek för första gången :) Underbara dessa filmer.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards