Videohyllan

Alla inlägg under september 2013

Av D - 18 september 2013 22:16

Originaltitel: Yesterday´s children
Regissör: Marcus Cole
Utgivningsår: 2000
Längd: 93 min

 

Baserad på en sann historia. Jenny Cole är gravid med sitt andra barn. Plötsligt börjar hon få starka drömmar om en familj som bor i en liten stad med en stor kyrka. Hennes mamma visar henne bilder som hon ritade när hon var liten, och dom är identiska med hennes drömmar. Jenny och hennes mamma undersöker saken och det visar sig att drömmarna handlar om en irländsk stad på 1930-talet. Familjen reser till Irland för att ta reda på vad drömmarna egentligen handlar om. Har Jenny levt ett tidigare liv?


MYCKET bra film! Jag är inte alls förtjust i filmer i genren drama, men denna va kanon! Jag kunde inte slita blicken från tv:n en enda gång under hela filmen! Jag har hört om denna sanna historien innan, men visste inte ens att det gjorts en film om den. Hade jag vetat det, så hade jag sett denna film för längesen. Man verkligen ryser och får tårar i ögonen på många scener! Definitivt sevärd!



Av D - 18 september 2013 11:39

Originaltitel: Hostel: Part II
Regissör: Eli Roth
Utgivningsår: 2007
Längd: 93 min

 

Filmen börjar där första filmen slutar och vi får se hur Paxton fortfarande lider av det han var med om. Samtidigt är han skräckslagen för att dom som torterade honom ska hitta honom igen och den här gången göra slut på honom för gott. Naturligtvis är hans dagar räknade och det dröjer inte länge innan vi hittar honom huvudlös vid köksbordet. Historien fortsätter med att vi får följa tre unga amerikanska tjejer som ska plugga i Rom över sommaren. Dom blir lurade av en tjej på tåget att åka på en weekend-resa till ett slovakiskt vandrarhem. Bara kort efter att dom anländer inser de att de begått ett stort misstag.

I tvåan får vi en djupare inblick i den fiktiva organisation som lever på att kidnappa och sälja backpackers till tortyrsugna miljonärer. Det är som en auktion där den som bjuder högst pris får offret och får tortera henne/honom till döds på vilket sätt han vill. Detta är ytterligare en film som visar människokroppar plågas på det mest otänkbara sätt. Denna är också en rå film, och jag gillade den lika mycket som ettan. Här förstår man lite mer om hur själva människohandeln går ut på och varför dom gör det.

 

Av D - 18 september 2013 10:08

Originaltitel: Hostel
Regissör: Eli Roth
Utgivningsår: 2006
Längd: 95 min

 

Tre amerikanska backpackers reser till ett vandrarhem utanför slovaiska Bratislava efter att dom av en vänlig främling hört att dom slovakiska kvinnorna både är ovanligt vackra och synnerligen lättfotade. Vid ankomsten till vandrarhemmet dom blivit tipsade om blir dom inte besvikna – vandrarhemmet motsvarar alla deras förväntningar och alkoholen, drogerna och sexet flödar. När sedan deras isländske medresenär plötsligt försvinner under mystiska omständigheter börjar dom sakta inse att allt inte står helt rätt till. Det visar sig snart att det på vandrarhemmet bedrivs en sjuk och skräckinjagande form av människohandel, och att det som tidigare sett ut som den perfekta resan snabbt förvandlats till deras värsta mardröm.


Usch, riktigt vidrig film! Men den va fan bra alltså!! Det förekommer oerhört grymma scener med fruktansvärd tortyr, så min mage vred sig nästan ut och in. Hostel är en film som bjuder på en hel del lösa kroppsdelar och annan slask. Spännande som fan är den. Är man oerhört äckelmagad så är detta definitivt ingen film för dig!!!



Av D - 17 september 2013 09:17

Originaltitel: Scary MoVie
Regissör: Malcolm D Lee
Utgivningsår: 2013
Längd: 86 min

 

Det lyckligt gifta paret Dan och Jody börjar märka att bisarra saker händer efter att dom tagit hem Dans brorsbarn som levt ensamma i skogen i tre år. Konstiga saker börjar snart även ske på Jodys jobb som balettdansös och Dans karriär som apforskare. Dom börjar misstänka att dom är hemsökta av en demon. Tillsammans med några experter på demoner och flertalet kameror måste dom snabbt lista ut hur dom ska bli av med demonerna innan det är för sent.


Gud vad jag älskar dessa Scary movie-filmerna!!! Allihopa är så himla roliga alltså! Vet inte om jag har låg / dålig humor, men jag skrattar så jag gråter på nästan allihopa! Det är så roligt att dom gör parodier på skräckfilmer! I denna film så är det skräckfilmerna "Mama" och "Evil dead" som det görs parodi på. Och jag skrattade röven av mig! Särskilt hushållerskan är ju för skön i denna film! :) Lindsay Lohan och Charlie Sheen inleder filmen i kortare roller i början, och redan där såg jag att detta är en film för mig! :)



Av D - 16 september 2013 23:39

Originaltitel: The Croods
Regissör: Kirk De Micco & Chris Sanders
Utgivningsår: 2013
Längd: 98 min

 

Världens första familj ger sig ut på sitt livs resa och tvingas lämna sin grotta som tidigare skyddat dem från faror. En grottman, av den gamla skolan, måste leda sin familj genom ett farligt förhistoriskt landskap på jakt efter ett nytt hem. Dom upptäcker en helt ny värld fylld av enastående varelser och spektakulära landskap, och deras liv förändras för alltid! Riktigt komplicerat blir det när familjen får sällskap av en modern grottman vars jakt på "framtiden" står i stark kontrast mot vår hjältes förkärlek för det förflutnas traditioner.


Ganska söt film :) Den är rapp och rolig! Det händer mycket på en och samma gång. Man får sig en resa tillbaka till forntiden och det är faktiskt intressant! Vissa stunder i filmen, är sorgliga till en början, men sen vänder det och blir till något bra istället, vilket är bra. Filmen är fantastisk rent tekniskt. Budskapet med denna film är typ "att man måste våga för att kunna uppleva och att man ska tala om för människor att man älskar och uppskattar dem innan det är för sent.



Av D - 15 september 2013 18:52

Originaltitel: Studentfesten
Regissör: Simon Sandquist
Utgivningsår: 2013
Längd: 99 min

 

Vad gör man om man själv passerat gymnasietiden med ett par år men råkar tycka att studenten är årets bästa fest? Exakt. Man bjuder in sig själv till studentmottagningar på lyxiga Lidingö. Särskilt om man är nydumpad och bästa polarna fixat ett vattentät plan för hur man ska komma på andra tankar. Resultatet? En galen natt i en röd folkbuss, kryddad med ilskna militärer, sinnesslöa poliser - och en påtänd häst. Duken fylls av blonda flickor i vita klänningar, späda björkar, växlande molnighet och sprit.


Detta är en skitrolig, svensk, ny komedi :) Både jag & Johan skrattade en massa! Filmen är en blandning av Supersugen och främst - Baksmällan. Det hade nästan kunnat vara en reklamfilm för den klassiska svenska synden :) Ungdomsfilmer blir ofta jobbiga och tunga. Den här är lätt och enkel! Man skrattar från början till slut! Rekomenderas, om du gillar "high-school" material, fast i Sverige!



Av D - 14 september 2013 17:08

Originaltitel: 3096 tage
Regissör: Sherry Hormann
Utgivningsår: 2013
Längd: 111 min

 

Filmatisering av Natascha Kampuschs självbiografi om åren i fångenskap efter att hon som tioåring blev kidnappad. Den 8 mars år 1998 kidnappades tioåriga Natascha Kampusch mitt på ljusa dagen i Wien av Wolfgang Priklopil. I åtta år hölls hon fången i ett trångt källarutrymme, innan hon slutligen lyckades fly. Priklopil försåg henne med mat, sällskap, TV och med tiden viss utbildning. Efter några år fick hon ibland följa med honom upp från källaren, under sträng övervakning. Ytterligare några år senare fick hon följa med på små utflykter. Det här är den gripande och sanna historien om hennes 3096 dagar i fångenskap.


Detta är min nya favoritfilm, helt klart! Jag är som besatt av Natascha Kampusch :) Jag sträckläste boken, eftersom jag inte kunda lägga ifrån mig den. Boken va en succé. Jag älskade den. Och ja, jag älskar filmen lika mycket. Dock tycker jag att dom lätt kunde lägga pengar på att göra denna filmen ännu längre. Dom 8 åren i fångeskap rusades tyvärr snabbt igenom i filmen. I boken beskrivs mer ingående och "långsammare". Ett plus ska filmen ha eftersom den berättar om det sexuella mellan Natascha och Wolfgand, om hur han tvingade sig på henne. I boken mörkar hon det, och skriver ingenting om det även om man visste att hon blev våldtagen och tvingad. Hon ville hålla det "personligt", men i filmen framkommer sanningen. En tiopoängare!



Av D - 12 september 2013 21:50

Originaltitel: The seasoning house
Regissör: Paul Hyett
Utgivningsår: 2012
Längd: 98 min

 

Angel är en ung dövstum tjej som slavarbetar på en bordell för militärer. Hennes jobb är att ta hand om dom prostituerade. Hon rör sig mellan väggar och i kryputrymmen och visar dom prostituerade lite vänlighet när hon kan. När ödet sammanför henne med männen som mördat hennes familj och även ansvarar för att hon hamnat på horhuset planerar hon sin rymning och hämnd.


Usch. Denna filmen va väldigt gripande. Det är så hemskt att sånt här händer i verkligheten. Unga flickor och barn blir kidnappade och tvingade att prostituera sig och blir ofta misshandlade - och i värsta fall mördade. Filmen är spännande från början till slut. Jag hoppas det kommer en uppföljare, för den slutade lite oklart. Så himla sorglig och väldigt rå, så det är inget för känsliga tittare. Detta borde uppmärksammas mer... visst, väldigt brutalt att göra en film OM detta, men hur ska folk annars få perspektiv på detta? 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards