Videohyllan

Alla inlägg den 18 september 2013

Av D - 18 september 2013 22:16

Originaltitel: Yesterday´s children
Regissör: Marcus Cole
Utgivningsår: 2000
Längd: 93 min

 

Baserad på en sann historia. Jenny Cole är gravid med sitt andra barn. Plötsligt börjar hon få starka drömmar om en familj som bor i en liten stad med en stor kyrka. Hennes mamma visar henne bilder som hon ritade när hon var liten, och dom är identiska med hennes drömmar. Jenny och hennes mamma undersöker saken och det visar sig att drömmarna handlar om en irländsk stad på 1930-talet. Familjen reser till Irland för att ta reda på vad drömmarna egentligen handlar om. Har Jenny levt ett tidigare liv?


MYCKET bra film! Jag är inte alls förtjust i filmer i genren drama, men denna va kanon! Jag kunde inte slita blicken från tv:n en enda gång under hela filmen! Jag har hört om denna sanna historien innan, men visste inte ens att det gjorts en film om den. Hade jag vetat det, så hade jag sett denna film för längesen. Man verkligen ryser och får tårar i ögonen på många scener! Definitivt sevärd!



Av D - 18 september 2013 11:39

Originaltitel: Hostel: Part II
Regissör: Eli Roth
Utgivningsår: 2007
Längd: 93 min

 

Filmen börjar där första filmen slutar och vi får se hur Paxton fortfarande lider av det han var med om. Samtidigt är han skräckslagen för att dom som torterade honom ska hitta honom igen och den här gången göra slut på honom för gott. Naturligtvis är hans dagar räknade och det dröjer inte länge innan vi hittar honom huvudlös vid köksbordet. Historien fortsätter med att vi får följa tre unga amerikanska tjejer som ska plugga i Rom över sommaren. Dom blir lurade av en tjej på tåget att åka på en weekend-resa till ett slovakiskt vandrarhem. Bara kort efter att dom anländer inser de att de begått ett stort misstag.

I tvåan får vi en djupare inblick i den fiktiva organisation som lever på att kidnappa och sälja backpackers till tortyrsugna miljonärer. Det är som en auktion där den som bjuder högst pris får offret och får tortera henne/honom till döds på vilket sätt han vill. Detta är ytterligare en film som visar människokroppar plågas på det mest otänkbara sätt. Denna är också en rå film, och jag gillade den lika mycket som ettan. Här förstår man lite mer om hur själva människohandeln går ut på och varför dom gör det.

 

Av D - 18 september 2013 10:08

Originaltitel: Hostel
Regissör: Eli Roth
Utgivningsår: 2006
Längd: 95 min

 

Tre amerikanska backpackers reser till ett vandrarhem utanför slovaiska Bratislava efter att dom av en vänlig främling hört att dom slovakiska kvinnorna både är ovanligt vackra och synnerligen lättfotade. Vid ankomsten till vandrarhemmet dom blivit tipsade om blir dom inte besvikna – vandrarhemmet motsvarar alla deras förväntningar och alkoholen, drogerna och sexet flödar. När sedan deras isländske medresenär plötsligt försvinner under mystiska omständigheter börjar dom sakta inse att allt inte står helt rätt till. Det visar sig snart att det på vandrarhemmet bedrivs en sjuk och skräckinjagande form av människohandel, och att det som tidigare sett ut som den perfekta resan snabbt förvandlats till deras värsta mardröm.


Usch, riktigt vidrig film! Men den va fan bra alltså!! Det förekommer oerhört grymma scener med fruktansvärd tortyr, så min mage vred sig nästan ut och in. Hostel är en film som bjuder på en hel del lösa kroppsdelar och annan slask. Spännande som fan är den. Är man oerhört äckelmagad så är detta definitivt ingen film för dig!!!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards