Videohyllan

Alla inlägg den 22 augusti 2018

Av D - 22 augusti 2018 14:26

Originaltitel: Truth or dare
Regissör:
Jeff Wadlow
Utgivningsår:
2018
Längd:
100 min

 

Olivia upplever sitt sista "springbreak" som high school-elev. Vetskapen om att vuxenlivets vägskäl kan separera vänskapen mellan henne och hennes vänner gör att dom satsar på en sisa resa tillsammans - till Mexico där festande i flera dagar är deras huvudprioritet! Festligheterna lider dock mot sitt slut och kompisgänget väljer att avsluta ledigheten genom att följa med en främmande herre till en nerbränd kyrka för en oskyldig omgång av den oskyldiga leken "sanning eller konsekvens". Ett ödesdigert beslut som kastar in kompisgänget i en lek som är allt annat än oskyldig. En lek på liv och död.


Jag gillade denna film! En otroligt bra thriller (den klassas dock som skräck) som gör att det ryser i ryggraden! Visst, filmen kanske inte är så verklig om man tänker efter, men man få ha sina sinnen öppna för mystiken som finns runt om i världen och olika kulturer och traditioner. "Sanning eller konsekvens" kan ju bli allt annat än oskyldig i den vanliga leken också, men i filmen blir den verkligen hemsk! Filmen har bra skådisar och ett bra tempo. Det händer spännande saker hela tiden och jag rycktes med iallafall!



Av D - 22 augusti 2018 14:16

Startade: 2017
Genre:
True-crime
Säsonger:
1

 

Denna dokumentärserie undersöker mordfall där dom dömda förövarna påstår att deras bekännelser var framtvingade, ofrivilliga eller falska - och allt hamnade på band. I sex avsnitt undersökt amerikanska brottsfall där den dömde tvingas av polis och utredare att erkänna sina brott, trots avsaknad av bevis. Ett erkännande stämmer alltid. Eller? Vi får se dom riktiga banden som spelades in under förhören samt erkännandena och avgöra själva vad vi tror.


Mycket bra serie. Den visar hur mycket det brister i USA när det kommer till rättsväsendet och hur poliserna arbetar. Vissa av dessa fallen är klockrena bevis på att brottet INTE kan ha med den misstänkte att göra - men ett erkännande stämmer alltid? Kolla bara här i Sverige på Tomas Quick-fallet. Som polis måste man arbeta smart och allt måste vara utom rimlig tvivel innan någon kan sättas dit för brott. Men så verkar det inte vara i USA (och säkert i massa andra länder också). Det är skrämmande. Riktigt skrämmande.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards