Videohyllan

Alla inlägg den 3 augusti 2016

Av D - 3 augusti 2016 17:08

Originaltitel: My big fat greek wedding 2
Regissör: Kirk Jones
Utgivningsår: 2016
Längd: 94 min

 

Toula är numera själv en överbeskyddande mamma som lägger sig i den 17-åriga dotterns liv lite väl mycket. Precis som resten av släkten. Samtliga i det gamla gardet återvänder här till sina roller, och det blir bröllop igen på grekiskt vis, när det avslöjas att Toulas föräldrar Maria och Gus inte är gifta på riktigt eftersom prästen missade att skriva på äktenskapsbeviset. Som plåster på såren för all missad romantik genom åren insisterar Maria på ett riktigt bröllop. Släkten kan åter samlas och det blir en fest som heter duga! Eller?


Ja, då va vi här igen med uppföljare! Och denna gången är uppföljaren RIKTIGT BRA! Komedi blandas med romantik som vanligt och även denna film bjuder på en massa skratt! Älskar deras grekiska sammanhållning inom familjen! Stämningen är mysig genom hela filmen. Dock är det vissa saker som är lite irriterande i denna film. Tex, om en kille bjuder upp en snygg tjej framför dina ögon och blir avvisad.... inte fan går du väl själv fram till killen och bjuder upp honom efter det? Ja, det talar ju för sig själv. Finns fler såna "störmoment" i denna film, men bortsett från det så är filmen sjukt bra!



Av D - 3 augusti 2016 11:29

Originaltitel: My big fat greek wedding 
Regissör: Joel Zwick
Utgivningsår: 2002
Längd: 96 min

 

Alla i familjen Portokalos oroar sig för Toula. 30 år, fortfarande ogift och med arbete som servitris på föräldrarnas grekiska restaurang. Hon förälskar sig snart i läraren Ian, som är lång, snygg och absolut inte grek. Toula är inte säker på vad som retar hennes gammalmodiga pappa mest, att Ian är en utlänning eller att han är vegetarian. Men kärleken kan man inte rå får, så både Toula och Ian försöker göra allting för att Toulas pappa ska acceptera honom och låta dom gifta sig. 


Underbara film! Det är en romantisk komedi med mycket av bägge delarna! Vi ser John Corbett som den charmiga Ian och Nia Vardalos som den värmhjärtade Toula. Filmen bjuder på en massa skratt och därför tröttnar man inte på den sjaskiska kärlekshistorien :) Att grekfamiljer håller ihop som siamesiska tvillingar är ingen hemlighet och i mina ögon är det så enormt fantastiskt! Tänk om alla hade en så bra relation med sin familj? Det som stör mig i filmen är "greken" Joey Fatone som inte alls passa in i filmen då han mest ser ut som en siciliansk maffiamedlem. Annars är filmen fantastisk!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards