Videohyllan

Alla inlägg under oktober 2016

Av D - 13 oktober 2016 10:00

Originaltitel: Ghostbusters
Regissör: Paul Feig
Utgivningsår: 2016
Längd: 116 min

 

Erin Gilbert och Abby Bergman är ett författarpar som skriver en bok om att spöken finns i verkligheten. Några år senare får Gilbert ett prestigefyllt lärarjobb på Columbia University, men hennes bok dyker upp och hon blir utskrattad av akademin. Gilbert återförenas med Bergman och hennes nya forskarvänner när spöken invaderar Manhattan och teamet måste rädda världen och samtidigt bevisa det alla blundar för: spöken finns på riktigt!


Detta är ju 2016:s remake på 1984:s Ghostbusters som alla har hört talas om! Ärligt talat, så ÄLSKADE jag denna film! Inget slår ju originalet (som trots tidig ålder, har väldigt bra specialeffekter), men denna remake ligger precis under originalfilmen i poäng! Denna gången är det tjejer som bildar Ghostbusters, och man ser att varje karaktär ska påminna om 1984:s karaktärer, vilket är lite roligt. Specialeffekterna är en aning bättre och filmen bjuder på många skratt! Det roligaste är ändå att Bill Murray som spelar i originalet, har en liten roll i remaken! Vi får även i denna film träffa underbara Slimer och Marshmallow Man :)



Av D - 11 oktober 2016 09:53

Originaltitel: Lights out
Regissör: David F. Sandberg
Utgivningsår: 2016
Längd: 81 min

 

När Rebecca växte upp var hon aldrig riktigt säker på vad som var verkligt och inte då lamporna släckts. När hon flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnat rädslan bakom sig. Hennes lillebror Martin upplever dock samma oförklarliga och hemska saker som tärde på hennes psyke som liten. Ett skrämmande väsen som har en mystisk sammankoppling med hennes mamma, har återkommit. Men denna gång närmar sig Rebecca sanningen och det finns ingen tvekan om att alla deras liv är i fara... när lamporna släcks.


Denna filmen va faktiskt väldigt otäck. Tycker att skådespelet tillsammans med specialeffekterna blev en kanonfilm! Spöket ser shysst ut, och inte någon dålig ihopsättning som resulterar i ett väldigt fake utseende. Det bästa med filmen va att den inte spårade ur, som dom flesta skräckfilmerna tyvärr gör mot slutet. Denna höll den röda tråden hela vägen igenom och avslutet va bra! Vi ser Maria Bello som mamman, och hon gör ett bra, roll som den förstörda mamman! Filmen rekomenderar jag verkligen! En smygande skräckis som är väldigt otäck!



Av D - 9 oktober 2016 10:16

Originaltitel: Sorority row
Regissör: Stewart Hendler
Utgivningsår: 2009
Längd: 101 min

 

Kan du bevara en hemlighet? Det var menat som ett oskyldigt skämt. Men när det slutar med ett makabert dödsfall bestämmer sig dom fem collegetjejerna för att gömma liket och bevara den värsta hemligheten. Inte långt efter att dom har tagit examen börjar terrorn. Har offret återvänt från de döda? Är det någon som försöker hämnas? Och vem känner till den mörka hemligheten?


Denna film är en blandning mellan "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" och "Scream" - på ett dåligt sätt. Filmen är rent av tråkig. Man har sett allt detta innan. Filmen är visst en remake av en hyfsad slasher-film från 1983 med samma namn, men ärligt talat så jag har ingen lust alls att se originalet. Filmen bjuder på dumma bimbos och knäppa människor runt om. Slutet är så kasst så det är sjukt. Varför liksom? Varför DEN mördaren? Vad har h*n med detta att göra? Nej, filmen va usel. Usel, usel, usel.



Av D - 1 oktober 2016 11:24

Originaltitel: The remains
Regissör: Thomas Della Bella
Utgivningsår: 2016
Längd: 85 min

 

En familj råkar ut för en hemsk händelse då mamman i familjen avlider plötsligt och lämnar efter sig man och tre barn. Pappan och barnen beslutar sig för att flytta och börja om på nytt. Dom hittar det perfekta, gamla viktorianska hem till ett bra pris och beslutar sig för att flytta in. Det konstiga är att ortens människor inte vill kännas vid huset eller ens prata om det. När pappan och barnen börjar landa i sitt nya liv upptäcker dom en kista på vinden med antikviteter som har tillhört husets förra ägare. Det visar sig att kisan är besatt av en illvillig ande.


Ja, detta är ju verkligen en skräckfilm. Den är ryslig och spännande. Tyvärr tappar historien sin röda tråd och filmen blir lite vilse mot slutet. Men själva "skräcken" i filmen är det absolut inget fel på och jag hoppade till ett flertal gånger. Skådisarna är bra, förutom storasystern i familjen. En värre, snobbigare och sämre skådis har jag nog inte sett :) Hon är så fruktansvärt överdriven och man beter sig helt enkelt inte som hon gör i den situationen. Förutom det, så är filmen helt okej!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards