Videohyllan

Alla inlägg under december 2013

Av D - 15 december 2013 19:29

Originaltitel: Insidious chapter 2
Regissör: James Wan
Utgivningsår: 2013
Längd: 105 min

 

Denna filmen tar vid direkt där föregångaren slutade. Demonen som hemsökt familjen Lambert har nu lyckats ta sig över till andra sidan med pappan Joshs kropp i besittning. Familjen Lambert har gått vidare och flyttat från huset där allt började men snart upptäcker dom att det hemska är lång ifrån slut. Dom trodde nu att både Josh och sonen Dalton va i säkerhet från den mörka sidan. Josh börjar dock bete sig alltmer underligt. Resten av familjen börjar undra om det verkligen var Josh som kom tillbaka från den mörka sidan.


Jag trodde jag hade bloggat om första filmen (Insidious), men jag hittar den inte någonstans. Well, denna filmen va otäck. Precis denna typ av filmer som jag vill att spökfilmer ska vara. Eftersom denna fortsätter där ettan slutade så måste man se ettan. Jag mindes inte ettan riktigt, men när jag kollade trailern, mindes jag och kunde fortsätta med denna. Ruskig, spännande och man hoppar till ett antar gånger! Blä... Själva handlingen tycker jag är go med. Det är inte riktigt "traditionellt-spökfilms-handling", utan det är lite utöver det vanliga. En kanonfilm som måste ses! (men ej ensam, hehe).



Av D - 9 december 2013 20:58

Originaltitel: House at the end of the street
Regissör: Mark Tonderai
Utgivningsår: 2012
Längd: 101 min

 

Mamma Sarah och dottern Elissa flyttar från Chicago till ett stort hus vid skogens utkant i den lilla staden Woodshire. Ett nytt liv i lugn och ro ska precis påbörjas när hemskheter om det gamla grannhuset berättas för dom under ett party hos några andra grannar. En familjetragedi, där dottern mördat föräldrarna och sedan löpt till skogs och försvunnit, ligger några år tillbaka i tiden och rykten spetsade med ovetande har gjort att den enda överlevande drabbats hårt av stadens skvaller. Det är familjens son Ryan som nu levande i ensamhet är hårt ansatt av jämngamla vilka hyser ett oförklarat hat gentemot honom. Elissa förstår inte varför och eftersom hon är tonåring blir hon såklart nyfiken på pojken och hans eländiga liv.


Jag tyckte faktiskt om denna film. Den är spännande rakt igenom, och sakta men säkert börjar man mer och mer förstå hemligheten. Slutat är grymt oväntat och i detta fall älskade jag det! Och inte för att nämna att Ryan är en riktig ögongodis! ;) Detta ska väl mer eller mindre föreställa en B-film men i mina ögon tyckte jag absolut inte att det va det. Det är såna här mystiska filmer jag verkligen älskar! Absolut en film jag ser igen!



Av D - 9 december 2013 20:44

Originaltitel: The haunted mansion
Regissör: Rob Minkoff
Utgivningsår: 2003
Längd: 99 min

 

Mäklaren Jim Evers, hans fru Sara och dom båda barnen Michael och Megan, besöker ett gammalt slott i tron att ägarna är ute efter att sälja huset. Men efter ett våldsamt regnoväder tvingas familjen att spendera natten på slottet, och efter hand börjar dom upptäcka att saker och ting inte är som det ska. Jim upptäcker att det enda sättet att komma från spökenas grepp, och få sin familj i säkerhet, är att lösa gåtan till varför andarna fortfarande vandrar omkring i det gamla slottet.


Detta är en film jag velat se såååå långe, men inte fått tag i den. Äntligen fick jag se den och jag älskade den :) Det är en barnfilm / komedi med endel ruskiga spökinslag :) Eddie Murphy spelar huvudrollen och då kan man lista ut med ändan att filmen inte kan vara dålig! Tycker ändå på något sätt att man inte ska klassa den som barnfilm / familjefilm. Hade Mimmi sett denna så hade hon nog inte sovit på väldigt länge! Disney har gjort en bra film - som alltid!



Av D - 4 december 2013 11:34

Originaltitel: Hit and run
Regissör: Enda McCallion
Utgivningsår: 2009
Längd: 90 min

 

Filmen handlar om den unga tjejen Mary som varit ute och festat med sina kompisar och sedan kör hem efter att ha druckit ganska mycket. Hon tvingas väja på vägen hem men klarar sig utan något värre än hon åker ut i skogen. Hon kommer hem och lägger sig men hör nått ljud. Det visar sig att hon kört på en man som fastnat på hennes bil och det slutar med att hon slår ihjäl honom i ren skräck och kör ut kroppen i skogen och begraver honom. Men det visar sig att mannen hon körde på inte alls är död.


Filmen börjar väldigt segt, men kommer igång efter en halvtimme typ. Då blir det faktiskt ganska spännande, även om det är en lågbudgetfilm. Gubben som spelar mannen hon körde på lär ge mig mardrömmar i flera veckor, för jag tyckte verkligen att han va väldigt läskig gjord. Slutet va tyvärr ganska kasst... Allt som allt är detta en ganska usel film som man bara ser en gång. (OBS: det finns fler filmer som heter "Hit and run", men denna är från 2009)



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards