Videohyllan

Alla inlägg den 1 maj 2017

Av D - 1 maj 2017 22:49

Originaltitel: Leprechaun - Back 2 tha hood
Regissör:
Steven Ayromlooi
Utgivningsår:
2003
Längd:
86 min

 

Pysslingar (Leprechauns) har man hört talas om. Men att dom ska vara elaka är inget man föreställer sig. En präst lyckas sända denna pyssling tillbaka till helvete där han hör hemma. Ett år efter händelsen får man följa ett gäng ungdomar som har problem med narkotika i sitt kriminella och destruktiva liv. När dom en kväll grillar på samma ställe där prästen skickade tillbaka pysslingen till helvetet råkar dom på ett tursamt sätt hitta en låda med mängder med guld. Ungdomarna delar upp guldet från kistan och börjar leva det liv dom alltid drömt om. Samtidigt kommer pysslingen tillbaka från helvetet. Och han har bara en sak i tankarna - han ska ha tillbaka sitt guld. Varenda mynt.


Detta är väl en blandning mellan skräck och komedi (tillhör konstigt nog skräckgenren). Jag tycker inte den lyckas särskilt bra med någon av dom genrena. Skräckdelen är för fjantig och komedidelen när inte fram till skratt. Leprechauns ska ju vara av den gamla varianten som skoputsande, rimmande varelser med irländsk accent. Här misslyckas dom totalt med det och vi får istället en slemmig pyssling som ser ut att komma direkt från en soptunna. Filmen är okej att slötitta på, men inget man lägger på minnet. Visserligen kollade jag på film nummer 6 av någon konstig anledning, så filmerna före kanske är bättre!



Av D - 1 maj 2017 22:41

Originaltitel: Hide and seek
Regissör:
John Polson
Utgivningsår:
2005
Längd:
98 min

 

Efter sin hustrus självmord flyttar psykologen David Callaway med sin dotter Emily norrut i staten för att distansera dottern från livet på Manhattan och försöka gå vidare efter hustruns död. Emily drar sig undan från omvärlden och vill bara umgås med sin nya låtsaskompis Charlie. Dock vill Emily inte berätta någonting för sin pappa vem Charlie är. David försöker nå fram till sin dotter men börjar misstänka att Charlie kan vara något mycket värre än bara en påhittad kompis.


Ganska otippad film faktiskt. Den har den här twisten i slutet som jag älskar! Denna twisten blev väldigt överraskande faktiskt! Men trots det, så håller inte handlingen speciellt bra ihop mot slutet iallafall. Men filmen är inte dålig för det - snarare tvärtom! Jag tycker den va mycket spännande med Robert De Niro i rollen som pappan. Flickan, som spelas av Dakota Fanning, har en sån blick i ögonen som passar perfekt för hennes roll i denna film! Jodå, jag blev positivt överraskad!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards