Videohyllan

Alla inlägg under september 2017

Av D - 16 september 2017 11:18

Originaltitel: From time to time
Regissör:
Julian Fellowes
Utgivningsår:
2009
Längd:
92 min

 

Året är 1944 och andra världskriget pågår. 13-åriga Tollys mamma tror inte att han är säker i Manchester medan kriget pågår så han skickas till sin farmors hus på landet i några månader. Huset har gått från generation till generation. När Tolly upptäcker att han mystiskt kan se dom gamla släktingarnas vålnader gå igen och att han kan resa mellan två tidsepoker, blir det början på ett äventyr som avslöjar familjehemligheter som legad gömda under generationer.


Nej. Detta va ingen bra film alls. Eller den gick att titta på, men jag fastnade inte för den alls. Jag vet inte om detta ska vara en familjefilm, för mina barn hade iallafall inte hängt med i historien. Man måste ha ett hum om historia för att hänga med. Jag tror att detta med att han åker mellan tidsepoker förstör filmen lite. Det hade varit mycket bättre med "tillbakablickar" utan att Tolly själv va tvungen att stå där och se ut som ett fån när han observerar. Nej, denna film va faktiskt bara tråkig. Det enda som va bra va att Maggie Smith spelade rollen som farmorn. Hon är bra.



Av D - 16 september 2017 11:05

Originaltitel: Bad moms
Regissör:
Jon Lucas & Scott Moore
Utgivningsår:
2016
Längd:
100 min

 

Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hon hetsar sig fram mellan föräldramöten, jobbkonferenser, fritidsaktiviteter och sin make. Less på allt får Amy kontakt med två andra mammor på skolan där deras barn går, som är i samma situation. Tillsammans bestämmer dom sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses med tacksamma ögon av dom perfekta mammor i Hem & Skola-föreningen.


Männen som gjort "Baksmällan" har även gjort denna film. "Baksmällan"-filmerna är superroliga och dom har verkligen lyckats med att ta fram det allra roligaste ur mäns liv. Här försöker dom göra detsamma, fast med kvinnor. Filmen är okej, men håller absolut inte samma standard som "Baksmällan". Jag, som själv är en kvinna samt mamma, känner igen mig oerhört mycket i denna komedin, medan maken inte fattade nånting. Ja - vi kvinnor har fan ett jäkligt hetsigt liv! Sitt ni i era soffor med fotboll och öl - era jävlar :) Vi ser kända ansikten som Mila Kunis, Kathryn Hahn, Christina Applegate och Jada Pinkett-Smith.



Av D - 14 september 2017 11:43

Originaltitel: From within
Regissör:
Phedon Papamichael
Utgivningsår:
2008
Längd:
89 min

 

När en serie av självmord börjar härja i Grovetown blir invånarna rädda och håller sig fast vid deras starka tro om att det är en förbannelse av en häxa som gör att dessa självmord begås. Hela byn är starkt troende och är övertygade om att finns det godhet så finns det även dess motsats. Lindsay är en elev som ser förbi denna tro och börjar undersöka självmordens mysterium. Tillsammans med den icke-troende Aidan upptäcker snart ungdomarna att dessa självmord har med något väldigt farligt att göra med.


Detta va faktiskt en väldigt bra skräckis! Filmen flyter på i bra tempo och det händer saker hela tiden. Historien är skitbra och scenerna är väldigt rysliga! Här är ett bevis på att när man är troende så är inte allting gott och fridfullt ändå. Och att gränserna verkligen kan testas. Om man tror på någonting gott så måste man även tro på någonting ont. Det är en balans i det verkliga livet som man får handskas med. Det jag tycker om med denna film är att vi får se tvillingarna Amanda & Michelle Babin som va med i en säsong av American next top model!



Av D - 12 september 2017 13:04

Originaltitel: Ghost town
Regissör:
David Koepp
Utgivningsår:
2008
Längd:
102 min

 

Bertram Pincus är tandläkare som efter en röntgenundersökning (som gick lite fel och resulterade i att han va död i 8 minuter) upptäcker att han kan se spöken som följer efter honom och vill ha hjälp. Den envisaste är Frank som varit otrogen mot sin fru Gwen och vill att Bertram ska hindra henne från att gifta sig med en ny man. Problemet är att Bertram blir förälskad i Gwen men inser att han måste ändra på många saker hos sig själv för att överhuvudtaget få en chans.


Detta är ett äkta bevis på onödiga komedier. Den börjar oerhört tråkigt. Jag trodde att jag skulle få genomlida hela filmen. Någonstans i mitten blev filmen ändå okej, men slutet blev inte alls bra, vilket egentligen va väntat. Den bjudar på lite skratt, men det behöver inte betyda att filmen är bra. Jag tycker filmen är otroligt överdriven. Hade jag vaknat upp och sett spöken hade jag blivit LIVRÄDD och inte betett mig som honom. Han betedde sig som om det va helt normalt, haha :)



Av D - 11 september 2017 10:56

Originaltitel: What women want
Regissör:
Nancy Meyers
Utgivningsår:
2000
Längd:
127 min

 

Nick Marshall är en karlakarl och höjdare inom reklambranschen. När Darcy, som nykomling på företaget där han jobbar, får jobbet som Nick hoppats på att få själv, blir han förbannad. En kvinna har utklassat honom. Och inte nog med det så ska hans argsinta dotter som han inte har någon vidare relation med, sova över hos honom eftersom Nicks exfru är på smekmånad. Men i all denna hast så halkar Nick och råkar ut för en livshotande olycka. Nästa morgon vaknar han upp och kan höra vad hembiträdet tänker! Och när han beger sig ut på stan händer samma sak där - han kan höra exakt vad alla kvinnor tänker.


Detta är en skitbra film! Det är en väldigt underhållande film som ger så otroligt mycket skratt! Vad härligt livet hade varit om man hade hört vad alla andra tänker?! Idén är verkligen jättebra vilket gör att denna film ligger i toppklassen! Mel Gibson och Helen Hunt ser vi i huvudrollerna och dom gör sina roller fenomenalt bra! Andra kända ansikten vi ser är Judy Greer, Marisa Tomei, Ashley Johnson och Sarah Paulson ( från American Horror Story). Filmen flyter på i bra tempo och det är så härligt att se en kaxig kvinnokarl mjukna när han får lära sig om vad kvinnor verkligen vill ha :)



Av D - 11 september 2017 10:46

Originaltitel: A league of their own
Regissör:
Penny Marshall
Utgivningsår:
1992
Längd:
128 min

 

Året är 1943. Alla amerikanska arbetsföra män får rycka ut i kriget, även dom avgudade baseballstjärnorna. Lösningen blir att organisera en baseballiga för kvinnor. Talangscouter reser landet runt och handplockar dom största begåvningarna. Till exempel värvas systrarna Dottie och Kit, mejerianställda i Oregon. En avdankad f d baseballstjärna - Jimmy Dugan - anställs som lagledare. Så småningom är "The All American Girls Professional Baseball League" klar att köra igång. Många, många år efteråt möts laget på äldre dagar och förenas kring nostalgiska minnen.

Detta har alltid varit en av mina favoritfilmer! Detta är en film som gör att man blir så varm i hjärtat samtidigt som tårarna rinner ner. Filmen handlar om baseball, vilket jag alltid har tyckt är tråkigt - men i denna film spelar det ingen roll. Det är helt enkelt en film i världsklass. Jag älskar den. Och jag kan se den om och om igen. I rollerna ser vi flera kända ansikten som Tom Hanks, Geena Davis, Madonna, Bill Pullman och Rosie O´Donnell. Har du inte sett denna så gör det. Det är verkligen ett måste.



Av D - 10 september 2017 10:58

Originaltitel: Hellraiser: Hellworld
Regissör:
Rick Bota
Utgivningsår:
2005
Längd:
90 min

 

Ett kompisgäng som består av Chelsea, Allison, Derrick och Mike är ett gäng datafanatiker som får ett erbjudande dom absolut inte kan motstå. Dom är nämligen fans av Hellraiser-dataspelet som finns på webbplatsen Hellworld.net. När dom en dag får varsin inbjudan till en stor herrgård för att delta i en exklusiv fest som baseras på spelet, kan dom inte motstå frestelsen. Väl där hälsar Pinhead och hans cenobitkamrater dom minst sagt välkomna.


Helt okej film. Nu känner jag dock av att jag kollar filmerna i helt fel ordning, men jag hängde med i filmen ändå. Dock fokuseras inte filmen så mycket på Pinhead, utan mer på ungdomarna som festar. Handlingen hoppar emellanåt och man förstår inte riktigt vad som händer, men ändå flyter filmen på bra. Det finns en del bra slasher-scener som ger äckelkänsla till fullo och slutet ger en väldigt bra twist som är skitbra. I det hela är filmen helt okej - men Pinhead kan väl inte göra en film annat än bra!



Av D - 8 september 2017 19:07

Originaltitel: Smurfs: The lost village
Regissör:
Kelly Asbury
Utgivningsår:
2017
Längd:
89 min

 

En mystisk karta leder Smurfan och hennes vänner Glasögonsmurfen, Klunssmurfen och Muskelsmurfen ut på ett äventyr genom den Förbjudna skogen. Smurfan vill finna sin identitet eftersom det enda hon vet är att Gargamel har skapat henne ur en blå lerklump. Hon känner att hon inte hör hemma någonstans. På jakt efter sitt öde upptäcker Smurfan och hennes vänner den största hemligheten i smurfarnas historia.


Mycket, mycket söt film. Hittills har allting bara fokuserats på alla grabbarna + Smurfan som enda tjej i Smurfbyn. Denna film bjuder på riktig Girlpower. Filmen är ett underhållande familjeäventyr även för vuxna och handlingen är faktiskt riktigt bra. Animeringen är snygg med mycket glada färger och är mycket bättre än dom förra filmerna. Flickorna va som förtrollade av filmen och även jag gillade den mycket eftersom den gav en hel del skratt.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards