Videohyllan

Alla inlägg den 16 september 2017

Av D - 16 september 2017 11:18

Originaltitel: From time to time
Regissör:
Julian Fellowes
Utgivningsår:
2009
Längd:
92 min

 

Året är 1944 och andra världskriget pågår. 13-åriga Tollys mamma tror inte att han är säker i Manchester medan kriget pågår så han skickas till sin farmors hus på landet i några månader. Huset har gått från generation till generation. När Tolly upptäcker att han mystiskt kan se dom gamla släktingarnas vålnader gå igen och att han kan resa mellan två tidsepoker, blir det början på ett äventyr som avslöjar familjehemligheter som legad gömda under generationer.


Nej. Detta va ingen bra film alls. Eller den gick att titta på, men jag fastnade inte för den alls. Jag vet inte om detta ska vara en familjefilm, för mina barn hade iallafall inte hängt med i historien. Man måste ha ett hum om historia för att hänga med. Jag tror att detta med att han åker mellan tidsepoker förstör filmen lite. Det hade varit mycket bättre med "tillbakablickar" utan att Tolly själv va tvungen att stå där och se ut som ett fån när han observerar. Nej, denna film va faktiskt bara tråkig. Det enda som va bra va att Maggie Smith spelade rollen som farmorn. Hon är bra.



Av D - 16 september 2017 11:05

Originaltitel: Bad moms
Regissör:
Jon Lucas & Scott Moore
Utgivningsår:
2016
Längd:
100 min

 

Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hon hetsar sig fram mellan föräldramöten, jobbkonferenser, fritidsaktiviteter och sin make. Less på allt får Amy kontakt med två andra mammor på skolan där deras barn går, som är i samma situation. Tillsammans bestämmer dom sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses med tacksamma ögon av dom perfekta mammor i Hem & Skola-föreningen.


Männen som gjort "Baksmällan" har även gjort denna film. "Baksmällan"-filmerna är superroliga och dom har verkligen lyckats med att ta fram det allra roligaste ur mäns liv. Här försöker dom göra detsamma, fast med kvinnor. Filmen är okej, men håller absolut inte samma standard som "Baksmällan". Jag, som själv är en kvinna samt mamma, känner igen mig oerhört mycket i denna komedin, medan maken inte fattade nånting. Ja - vi kvinnor har fan ett jäkligt hetsigt liv! Sitt ni i era soffor med fotboll och öl - era jävlar :) Vi ser kända ansikten som Mila Kunis, Kathryn Hahn, Christina Applegate och Jada Pinkett-Smith.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards