Videohyllan

Alla inlägg under september 2014

Av D - 9 september 2014 12:49

Originaltitel: Raze
Regissör: Josh C Waller
Utgivningsår: 2013
Längd: 87 min

 

Tillsammans med 49 andra kvinnor kidnappas Sabrina av ett ondskefullt gift par. Kvinnorna förs till en underjordisk håla där dom får veta att dom måste slåss mot varandra på liv och död för att roa och underhålla en grupp uttråkade förmögna människor. Om kvinnorna förlorar kampen eller vägrar slåss kommer en krypskytt att skjuta ihjäl en av deras nära och kära. Sabrina är huvudrollen och hon är villig att göra allt för att hon och hennes dotter ska överleva.

 

Allvarligt? Gud vilken jäkla tråkig film! Jag blir så trött på såna här filmer! Det enda man får se i denna 90 minuters film är när kvinnor slåss och dödar varann i ett rum med stenvägg utan fönster eller andra utvägar. Detta ska vara en skräck/action men skräck va det då inte. Kallar dom lite blod för skräck? Filmen har ingen handling utan den gjordes helt och hållet endast för att visa kvinnor som slåss till döden. Så jävla dålig. Så jävla meningslös. Sämre än sämst.

 

 

Av D - 2 september 2014 20:47

Originaltitel: Me, myself and Irene
Regissör: Bobby Farrelly & Peter Farrelly
Utgivningsår: 2000
Längd: 116 min

 

Charlie Baileygates är en snäll person som varje dag låter sig förnedras av dom flesta människor i sin omgivning. Hank Evans är en betydligt tuffare person som inte bryr sig om någonting. Dessa båda personligheter delar samma kropp. Jim Carrey spelar polisen som lider av extrem personlighetsklyvning. Han försöker dessutom hjälpa Irene, som är en ung kvinna på flykt. Dessvärre blir både Charlie och Hank förälskade i henne.

 

En historia av regissörs-bröderna Farrelly som tidigare gjort "Den där Mary", "Dum & dummare" och "Kingpin". Jag älskar Jim Carrey. Han är komedi-kungen verkligen. Men denna film nådde inte fram riktigt. Visst, han spelar scitzofren SKITBRA, men på nåt sätt va detta en film som man bara ser en gång. Det va ovanligt att se Renée Zellweger så...smal? Jag tänker ju på henne i "Bridget Jones dagbok" och där va hon ju tvungen att äta upp sig innan hon fick rollen. Men i denna film va hon verkligen smal. Men hon är lika söt hur hon är ser ut, och hon är en toppskådespelerska :D



Av D - 1 september 2014 15:12

Originaltitel: Doctor Sleep 
Regissör: Nick Willing
Utgivningsår: 2002
Längd: 108 min


Hypnotisören Dr Michael Strother har en farlig gåva. Ibland ser han tydliga bilder av vad hans patienter tänker. Medan han genom hypnos försöker hjälpa en polis att sluta röka, ser han genom henne en ung flicka som flyter under ytan i en ström. Motvilligt blir han inblandad i polisens arbete att hitta en ritualmördare som tror sig ha funnit hemligheten bakom odödlighet. Fastän en ung flicka lyckats undkomma mördaren, har hon inte talat ett ord sedan dess. Bara Michael kan komma åt de fruktansvärda hemligheter som gömmer sig i hennes tankar. Hemligheter som kan avslöja var mördaren finns...


Detta va en bra thriller! Den va spännande helt igenom! Shirley Henderson var väldigt bra i sin roll. Tänk om att hon ganska gammal men ändå fungerar bra som barn i en av Harry Potter filmen (Myrtle). Den är helt klart obehaglig och creepy, nästan hela tiden! Ja, den är helt enkelt sevärd :) OBS: Detta är inte Stephens Kings film "Doctor Sleep". 

 


Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards