Videohyllan

Alla inlägg den 1 april 2016

Av D - 1 april 2016 12:09

Originaltitel: The Peanut movie

Regissör: Steve Martino

Utgivningsår: 2015
Längd: 93 min


Karl, världens mest älskade husse, gör ett försök att samla mod till att uppvakta den nya lilla rödhåriga flickan i klassen. Han inleder ett episkt och heroiskt uppdrag för att få flickan intresserad av honom. Kärlekens pilar har redan träffat Karl, men hur gör man egentligen för att få en tjej att bli intresserad av en? Särskilt när man är universums största klant. Samtidigt är hans hund Snobben flitig med att vara uppe i luften och flyga på sin hundkoja för att imponera på en tik och rädda henne från hans onda ärkefiende Den röde baronen. 


Jag har egentligen aldrig gillat dom tecknade avsnitten av Snobbe. Men denna filmen va otroligt söt! Tempot är lugnt och animationen är väldigt färgglatt. En kombination av 2D och 3D lyfter verkligen fram den gamla, platta serietidningskänslan till en modernare nivå. Handlingen är en fin, humanistisk historia om självförtroende och vänskap. Filmen passa både yngre och äldre barn och även vuxna. Särskilt dom vuxna som är uppväxta med Snobben, Charlie Brown och gänget :) 



Av D - 1 april 2016 11:46

Originaltitel: Krampus

Regissör: Michael Dougherty

Utgivningsår: 2015
Längd: 98 min

 

När hans trassliga familj ryker ihop under julhelgen tappar den unge Max all tro på julen och jultomten. Trots att han är runt 10 år gammal så tror han ändå att det verkligen finns en jultomte - fram tills nu. Vad han inte vet är att bristen på julstämningen och tron har utlöst Krampus vrede, en urgammal demonisk legend som straffar alla icke-troende. Helvetet brakar loss i Max hus när hans högt älskade julfigurer plötsligt blir onda och försöker belägra hans chockade familjs hem. Nu inser familjemedlemmarna att dom måste kämpa för varanndra om dom vill överleva julhelgen.


Nu tänker ni säkert "vad fan är det här?", men jag kan lova er att denna filmen faktiskt va bra! Det är en mild form av skräckfilm, med endel inslag av komik. Spännande är filmen rakt igenom och man sitter som på nålar. Legenden om Krampus körde min familj för min bror när han va liten och han va livrädd för honom :) I Ungern kommer alltid jultomten och ger julklappar och har man varit stygg så kommer även Krampus som ger ett paket med kol. Har hört många berättelser från min syster om min bror och Krampus och jag skrattar varje gång! Tillbaka till filmen, helt klart sevärd! Samtidigt som det är en skräckfilm, så är den mysig med härlig julkänsla. Jag tycker definitivt att dom borde visa denna film på julen, så att dom stygga barnen också ska få veta att Krampus verkligen existerar ;)



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards