Videohyllan

Alla inlägg den 28 mars 2016

Av D - 28 mars 2016 23:02

Originaltitel: The woods

Regissör: Corin Hardy

Utgivningsår: 2015
Längd: 97 min

 

Biologen Adam har tillsammans med hustru Clare och deras nyfödde son flyttat från London ut till en liten by i dom irländska skogarna. Allt verkar frid och fröjd tills den påträngande grannen Colm närmast aggressivt börjar vana dom för skogens faror. Han påstår att det finns en legend (en fairytale) om en ondska som gömmer sig där som kommer att krossa alla som gör intrång i skogen. Adam som sätter sin tilltro till vetenskap och inte till gamla folksagor ignorerar givetvis Colms varningar. Något han verkligen inte borde ha gjort…


Denna filmen är spännande rakt igen. Den va bra helt enkelt! Man ville veta vad som fanns i skogen, och utan att säga för mycket så kan man säga att det är en blandning mellan virus-och-zombie-väsen. Men på ett häftigt sätt! Den riktigt svettiga scenen är när varelserna dyker upp för första gången! Då hoppade jag till kan jag lova! Älskar även att dom blandar in temat med "Bortbytingen" som är en gammal västeuropeisk folktro i filmen. Det va nog bäst med hela filmen tycker jag! OF TOPIC: Har ni inte läst Bortbytingen (ur boken Troll och människor) av Selma Lagerlöf - så gör det!



Av D - 28 mars 2016 22:49

Originaltitel: Eliza Graves

Regissör: Brad Anderson

Utgivningsår: 2015
Längd: 105 min

 

Eliza Graves är en patient vid ett mentalsjukhus där dom intagna har tagit över stället och låtsas vara personal och doktorer. Hon blir föremål för den nyligen anlända eleven från Harvard Medical School som inte har en aning om vilken snurrig värld han just anlänt till. Året är kring 1800-talet och "botmedel och hjälpmedlen" för mentalpatienter vid den tiden visar sig vara allt annat än hälsosamt. Kommer eleven upptäcka vad som försiggår på Stonehearts asylum?


Men vad jag gillade denna film! Hela den snurriga världen med att mentalpatienterna tagit över stället säger ju en del om filmen! Den har charm och spänning, minsann! Filmen är byggt på en novell av Edgar Allan Poe och utspelar sig 1899. Det är verkligen ett mysterium att dårarna har tagit över dårhuset. Slutet ger en ordentlig (men inte så värst bra) twist, men ändå blir man förvånad, för det trodde man fasiken aldrig! Älskar rollen som Ben Kingsley gör. Passar honom så bra! Jodå, denna film rekommenderar jag absolut!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards