Videohyllan

Alla inlägg den 2 augusti 2015

Av D - 2 augusti 2015 13:33

Originaltitel: The house of the devil
Regissör: Ti West
Utgivningsår: 2009
Längd: 95 min

 

Samantha är en ung, studerande kvinna som bestämmer sig för att flytta ifrån studenthemmet och sin dåvarande rumskompis. Hon hittar ett fint hus och behöver snabba pengar för att betala sin första hyra i förskott. På en anslagstavla hittar hon en annons med "barnvakt sökes". När hon väl kommer till huset där hon ska sitta barnvakt så får hon reda på att det inte är ett barn hon ska passa utan en väldigt gammal dam. Men eftersom hon behöver pengarna går hon därför med på att passa den gamla damen medan husets kvinna och man ska åka iväg ett par timmar för att titta på månförmörkelsen. Snart börjar hon oroa sig över att allt inte är som det ska och upptäcker mycket riktigt att onda makter bor innanför väggarna.


Filmen började bra. Den är spännande rakt igenom, men lite långsam innan man får reda på den verkliga skräcken. Man tappar lite fokus, tack vare den utragna tiden. Man vill ju veta vad det är för gammal dam egentligen och vad hennes agenda är, och det får man knappt veta innan dom sista 15 minutrarna av filmen. Men ändå är den helt okej. Kan dock erkänna att det ballar ur lite när man väl får reda på den gamla damens hemlighet, men det är faktiskt ändå en helt okej film att slötitta på :)



Av D - 2 augusti 2015 12:13

Originaltitel: Breathing room
Regissör: John Suits & Gabriel Cowan 
Utgivningsår: 2008
Längd: 89 min


Naken, inslängd i ett kallt rum tillsammans med tretton okända män, blir Tony varse att hon är den sista deltagaren i en livsfarlig lek. Iförda elektroniska halsband tvingas deltagarna använda sig av verktyg märkta "delar" för att hitta en utväg och utröna skälet till deras bortförande. En efter en elimineras deltagarna och för varje död kropp får dom en ny ledtråd, som leder dom närmare avslöjandet att en av dom är en mördare...


Dom försöker nog efterlikna Saw-filmerna en aning. Men filmen va ändå rätt spännande och intressant. Dessa typer av filmer som handlar om "lekar och tävlingar" i skräckens anda funkar för mig! En efter en elimineras dom om dom misslyckas med sina uppdrag eller bryter mot reglerna. Och vissa är ju helt korkade. Vem bryter mot regler när man VET att man riskerar att dö då? Men ändå så gillade jag denna film. Dock kan man ju diskutera slutet - som vanligt. Där försöker dom också efterlikna Saw, med ett "chockerande" slut, men just det i denna film funkade tyvärr inte.



Av D - 2 augusti 2015 10:51

Originaltitel: The craft
Regissör: Andrew Fleming 
Utgivningsår: 1996
Längd: 101 min

 

Sarah anländer till en ny skola, St. Benedict's Academy. Hon bor tillsammans med sin far och styvmor och lider fortfarande av mammans död vid hennes födsel samt det egna självmordsförsöket. I skolan uppvaktas hon av den stroppige fotbollsspelaren Chris som förtalar henne när han avspisas. I stället börjar hon umgås med tre flickor, som av skolans övriga beskrivs som "the bitches of Eastwick". Den starkaste av dom tre är Nancy och dom övriga är Bonnie och Rochelle. Sarah kompletterar deras hemliga cirkel som behövs för magisk trollkraft: nordan (jord), sunnan (eld), östan (luft) och västan (vatten). Dessa fyra ungdomar tillsammans kan skapa smärta större än dom själva anar.

Jag ÄLSKAR denna film! Älskade den som ungdom och älskar den nu! Fairuza Balk är i mina ögon den snyggaste skådespelerskan som existerar och hon gör ett så fantastiskt jobb med sitt skådespeleri och sitt utseende. Filmen är fräsh och har bra effekter, trots att den är från 1996. Förutom Fairuza Balk så ser vi fler kända ansikten som Neve Campbell och Skeet Ulrich. Vet inte om detta är en chickflick film eller om den även uppskattas av det manliga könet, men jag tycker absolut att denna filmen är sevärd och suverän!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards