Videohyllan

Alla inlägg den 2 augusti 2014

Av D - 2 augusti 2014 14:02

Originaltitel: Vacancy
Regissör: Nimród Antal
Utgivningsår: 2007
Längd: 85 min

 

När David och Amy Fox bil går sönder mitt ute på vischan, tvingas dom tillbringa natten på traktens enda motell. Tv:n är deras enda underhållning, tills dom upptäcker att b-skräckfilmerna dom tittar på faktiskt har spelats in i samma rum som dom själva befinner sig i. Med gömda videokameror som bevakar och filmar deras minsta steg, samtidigt som dom blir inlåsta i rum, trånga utrymmen och tunnlar, måste David och Amy ta sig ut levande innan dom själva blir nästa offer som fångas på film.


Meningen med denna film är att dom upptäcker att dom är "skådespelare" för motellets ägare som går igång på att spela in snuff-filmer. En snuff-film är en verklig inspelning av ett mord eller tortyr. Att man torterar och mördar människor på riktigt och spelar in det samtidigt. Filmen va sådär. Bra koncept och intressant handling, men ändå når den inte ända fram och jag kan inte sätta fingret på varför. Det är mycket onödigt som händer i filmen och många "idiotsaker" som man som offer aldrig skulle göra. Men det är en okej film en regnig söndagkväll.



Av D - 2 augusti 2014 13:55

Originaltitel: Peter Pan
Regissör: P.J Hogan
Utgivningsår: 2003
Längd: 105 min

 

London på 1800-talet. Tolvåriga Wendy Darling förtrollar sina yngre bröder, Michael och John, med berättelser om stora slag och om kapten Krok, den legendariske sjörövaren. Vad familjen Darling inte känner till är att Peter Pan själv älskar Wendys berättelser och färdas lång väg för att få lyssna till dom. Just den här kvällen stiger han in i barnkammaren tillsammans med en liten älva vid namn Tingeling. Barnen följer Peter och Tingeling ut genom fönstret och tillsammans svävar dom ut över Londons hustak, genom en galax av lysande stjärnor och planeter till det magiska landet Ingenstans där dom börjar ett nytt liv - ett liv där dom vuxnas regler inte existerar och där Peter och dom Bortkomnapojkarna bor i ett hemligt krypin under trädrötterna.

Disneys Peter Pan älskar jag. Men den filmen jag älskar mest om denna historien är "Hook". DÄR snackar vi film. Men denna filmen är en besvikelse för mig. Skådespelarna är inte alls bra och allt blir väldigt överdrivet. Men även om jag älskar historien om den bortkomna pojken och hans vänner så når denna film inte ens fram till hälften. Specialeffekterna får ett plus, men inget mer än så. Som sagt, det finns andra versioner som är tusen gånger bättre.



Av D - 2 augusti 2014 13:50

Originaltitel: Los ojos de Julia
Regissör: Guillem Morales
Utgivningsår: 2010
Längd: 112 min

 

När Julia och hennes man ska besöka hennes tvillingsyster Sarah, som nästan är helt blind på grund av en ärftlig sjukdom, möts dom av budskapet att hon begått självmord. Julia vägrar tro på att Sarah skulle ta sitt liv, men systerns underliga grannar visar inga tecken på förvåning. Julia måste nu hantera både förlusten av en älskad syster och konfrontera det faktum att hon själv lider av samma ögonsjukdom. I takt med att hennes egen syn fördunklas, tätnar mystiken kring systerns död.


Skräckfilmer och seriemördarthrillers tillhör nog den mest uttjatade genren. Man måste komma med något extremt bra för att inte hamna i "vi har sett det förrut"-kategorin. Och denna thrillern hamnar tyvärr där. Filmen är faktiskt ganska långtråkig. Den är otroligt ojämn då den vissa stunder är spännande, men den mesta av tiden fungerar den som sömnpiller. Den upprepar mycket och är ofta stillastående. Sen förstod jag inte slutet riktigt. Kanske pga att filmen inte höll mig allert till 100%. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards